Τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, «δείχνει» ο Γιώργος Στασινός ως εισηγητή για τη συμμετοχή του ΤΕΕ στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, διευκρινίζοντας πως ο ίδιος είχε καταψηφίσει τη σχετική εισήγηση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας δήλωσε:

Στη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ τον Αύγουστο του 2014 υπήρχε απόφαση, μετά από εισήγηση του τότε προέδρου Χρήστου Σπίρτζη να συμμετέχει το ταμείο μας στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Τράπεζας Αττικής. Η ψηφοφορία ήταν 7 υπέρ, 6 κατά και ένα λευκό. Εγώ καταψήφισα, δεν μετείχα σε αυτή την απόφαση. Δεν υπάρχει κάτι κρυφό, η απόφαση είναι στη «Διαύγεια». 

Από την πλευρά του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, στενοί συνεργάτες του απάντησαν μέσω του «Ακραίως», ότι «ο κ. Στασινός τα έχει μπερδέψει λίγο». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συμμετοχή δεν είναι του ΤΕΕ αλλά του ταμείου, δηλαδή του ΤΣΜΕΔΕ. «Το ΤΕΕ δεν πήρε ποτέ αυτή την απόφαση», διευκρινίζουν.

Απαντώντας στους συνεργάτες του κ. Σπίρτζη, ο κ. Στασινός υποστήριξε πως ο ίδιος δεν ήταν ποτέ στο ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ. «Μέχρι το τέλος του 2012 ή τις αρχές του 2013 ήμουν στο ΕΤΑΑ», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε κατηγορήσει τον Χρήστο Σπίρτζη ότι ως ως υπουργός έδωσε έργα στον κουμπάρο του Χρήστο Καλογρίτσα, ενώ ως πρόεδρος του ΤΕΕ έβαλε τα 400 εκατ. του Ταμείου των μηχανικών στην Τράπεζα Αττικής «και έγιναν καπνός», ενώ από την ίδια τράπεζα δόθηκαν δάνεια στον κ. Καλογρίτσα.

Απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη, ο υπουργός Υποδομών απαντώντας στις κατηγορίες ανέφερε:

Το ΤΕΕ έλαβε πολιτικές αποφάσεις για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ ο κ. Στουρνάρας -υπουργός τότε και στη συνέχεια, όπως και σήμερα, διοικητής της ΤτΕ - πίεζε το Ταμείο των Μηχανικών να μην μπει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να δοθεί η Τράπεζα σε ιδιώτες για ένα κομμάτι ψωμί. Σε αυτό αντισταθήκαμε γιατί θα είχε όφελος άλλος κι όχι το Ταμείο, στο οποίο το 2012 ήταν πρόεδρος ο κ. Στασινός, ο οποίος ψήφισε για 400 εκατ. ευρώ την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Όταν το ΤΕΕ έλαβε την απόφαση ήταν υπουργός ο κ. Βρούτσης και είχε τοποθετήσει πρόεδρο του Ταμείου τον κ. Σεργιανάκη. Βεβαίως εγώ συνήνεσα, αλλά ο κ. Βρούτσης υπέγραψε. Η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας έγινε το 2015, οπότε είχε εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Στασινός, ο οποίος θα μπορούσε, αλλά δεν ανέτρεψε την απόφαση.