Για δημαγωγία και αναχρονιστικές αντιλήψεις κατηγόρησε ο Κωστής Χατζηδάκης την κυβέρνηση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία είπε:

Ξέραμε ότι θα συνεχιστεί η συζήτηση για τη διαπλοκή. Ο Τσίπρας στη Βουλή ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί επί 20 λεπτά στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τους πολίτες.

«Είχαμε την υποχρέωση να δώσουμε έμφαση σε αυτό το ζήτημα», τόνισε και πρόσθεσε:

Η κυβέρνηση με τα πεπραγμένα της μας γυρνάει στη δεκαετία του '80. Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, που τις έχουμε επεξεργαστεί, για ένα ευρωπαϊκό μέλλον της εκπαίδευσης. Το όραμα της κυβέρνησης είναι η δεκαετία του '80, ενώ ο δικός μας στόχος είναι οι καλύτερες διεθνείς πρακτικές.

«Οι προτάσεις της ΝΔ αναβαθμίζουν την Παιδεία, χωρίς να απαιτούνται χρήματα», υπογράμμισε και επανέλαβε πως «η ΝΔ είναι κατά της επαναφοράς των φοιτητικών παρατάξεων στη διοίκηση των πανεπιστημίων». 

«Πρέπει να δούμε το σχολείο με καινούριο πνεύμα», σημείωσε και πρόσθεσε:

Πολλοί υπουργοί Παιδείας που πέρασαν στάθηκαν μόνο στις εξετάσεις, εμείς λέμε να κάνουμε τη διαφορά. 

Σχολιάζοντας τις φήμες περί «γάμου» της ΝΔ με την Άννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε:

Στη ΝΔ θέλουμε μια διεύρυνση προς τους ανθρώπους που δεν ήρθαν να μας ψηφίσουν. Αν δεν έχουμε αξιόπιστη εικόνα και μεινούμε στον ξύλινο λόγο και την αερολογία, όποιο και πρόσωπο και να πάρουμε, θα μείνουμε όχι σε τόσο ικανοποιητικά ποσοστά.

«Τώρα έχουμε αυτή τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις και έχει γίνει αυτή η μεγάλη αλλαγή όχι μόνο λόγω του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκαλυφθεί πως έχει το παγκόσμιο ρεκόρ δημαγωγίας, αλλά και γιατί η ΝΔ έχει κάνει σοβαρή δουλειά σε επίπεδο κριτικής, ανασύνταξης και προτάσεων. Και αυτό το ειπράττει ο κόσμος», συμπλήρωσε.

«Η κυβέρνηση δίνει προς τα έξω μια κωμικοτραγική εικόνα. Όσο έχουμε αυτή την κυβέρνηση κανείς δεν θα κοιτάξει σοβαρά να επενδύσει στην Ελλάδα», δήλωσε σε άλλο σημείο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κατέληξε:

Το 2014 είχε αρχίσει η αποκλιμάκωση των φόρων. Η σημερινή κυβέρνηση χαίρεται που βάζει φόρους.