Τη δική τους απάντηση δίνουν πηγές του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στα όσα ισχυρίστηκε το πρωί μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός.

Ο κ. Στασινός έδειξε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη ως υπεύθυνο για τη συμμετοχή του ΤΕΕ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Αττικής το 2014, όταν σύμφωνα με όλα όσα έρχονται στη δημοσιότητα στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας υπήρχαν προβληματικά δάνεια όπως αυτό του κ. Χρ. Καλογρίτσα.

Μιλώντας στο newpost.gr οι πηγές αυτές αναφέρουν ότι ο κ. Σπίρτζης ως τότε πρόεδρος του ΤΕΕ, ενήργησε με γνώμονα το συμφέρον του Ταμείου καθώς εκτίμησε ότι με την συμμετοχή του ΤΕΕ στην ΑΜΚ της τράπεζας Αττικής έτιθετο εθνικό ζήτημα καθώς η τράπεζα θα είχε αναφορά στην Ελλάδα και όχι στην Φρανκφούρτη. Ενώ την ίδια στιγμή θα διασώζονταν η μεγάλη περιουσία του ΤΕΕ και δεν θα απαξιωνόταν «για ένα κομμάτι ψωμί», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.  

Σχετικά με την στάση που κράτησε ο κ. Στασινός, σημερινός πρόεδρος του ΤΕΕ, οι πηγές από το υπουργείο αναφέρουν ότι μπορεί όπως δήλωσε στο «Ακραίως» να καταψήφισε την ΑΜΚ του 2014, ωστόσο ο ίδιος είχε υπερψηφίσει την πρώτη αύξηση που είχε πραγματοποιηθεί το 2012.  

Μάλιστα εξηγούν ότι το ΤΕΕ εισηγείται αλλά δεν λαμβάνει την οριστική απόφαση για τη συμμετοχή σε αυξήσεις κεφαλαίου κάτι που το κάνει το ΕΤΑΑ, το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων. Στο ΕΤΑΑ, τη συγκεκριμένη περίοδο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, πρόεδρος ήταν ο κ. Αντώνης Σελλιανάκης, ο οποίος κατόπιν διορίστηκε επί υπουργίας του κ. Ι. Βρούτση στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Αττικής με τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου. Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας ήταν ο κ. Γκίκας Μάναλης, ενώ ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της τράπεζας ήταν η Κατερίνα Ζευγώλη, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, η οποία σήμερα είναι αναπληρώτρια διευθύντρια εσωτερικού Ελέγχου στην Τράπεζα της Ελλάδος.  

Βάσει των παραπάνω δεδομένων, οι πηγές του υπουργείου Υποδομών παραθέτουν σειρά ερωτημάτων και ζητούν εξηγήσεις για τη στάση των τότε κυβερνήσεων σε ότι αφορά τόσο τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και επιφανών επιχειρηματιών.  

Συγκεκριμένα, ερωτούν πως εφόσον το δάνειο του κ. Καλογρίτσα είναι προβληματικό, η κ. Ζευγώλη ή ο κ. Μάναλης γιατί δεν το είδαν κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν;

«Τα ελεγκτικά όργανα είχαν ελέγξει τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ; Τι γίνεται σήμερα με τα δάνεια αυτά; Εξυπηρετούνται και είναι εγγυημένα;» ρωτούν οι πηγές του υπουργείου Υποδομών.

«Εφόσον όλα τα παραπάνω δάνεια ελέγχθησαν, γιατί το πόρισμα το οποίο χωρίζεται σε δύο μέρη δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή;» προσθέτουν, ενώ αφήνουν αιχμές και για άλλες μεγάλες τεχνικές εταιρείες που έχουν δάνεια αντίστοιχα με του κ. Καλογρίτσα, ζητώντας να δοθούν όλα τα στοιχεία των δανειοδοτήσεων στη δημοσιότητα.

Καταλήγοντας οι ίδιες πηγές, καταγγέλλουν ότι υπάρχουν φίλοι των κ.κ. Σταϊκούρα και Χατζηδάκη που υπήρξαν στελέχη του ΤΕΕ και θυγατρικής τράπεζας της Τράπεζας Αττικής, τα οποία εμπλέκονται με δανειοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων σε διάφορες επιχειρήσεις.