Την ανάγκη να δοθεί οριστική λύση στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μην επαναληφθεί η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ τις επόμενες μέρες, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στον Focus Fm.

Ο ίδιος πρόσθεσε: "μπορεί τελικά να καταβλήθηκε η μισθοδοσία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, όμως σε αυτό συνέβαλε και η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η ΠΕΔΚΜ, οι Δήμοι και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης".

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη να καθίσουν άμεσα σε ένα τραπέζι ο ΟΑΣΘ και το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και να βρουν κοινό τόπο και ανέφερε ότι μπορεί να καταβλήθηκε ένας μισθός από το υπουργείο, όμως αν άμεσα δεν καταβληθούν στον ΟΑΣΘ και τα υπόλοιπα χρήματα που αναγνωρίζει ως χρέος η κυβέρνηση, θα δημιουργηθεί εκ νέου πρόβλημα και μάλιστα τις αμέσως επόμενες μέρες.

 "Ως Περιφέρεια προτείνουμε το χρηματικό ποσό που αναγνωρίζει η κυβέρνηση να το στείλει στον ΟΑΣΘ άμεσα, για να γίνει αποπληρωμή του δεύτερου μισθού που οφείλεται στους εργαζόμενους, διότι σε λίγες μέρες θα οφείλεται και πάλι μισθοδοσία δύο μηνών. Ζητώ να επικεντρωθούν όλοι στην επίλυση του ζητήματος, για να μην ξαναγίνει επίσχεση εργασίας. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος.

Να μην ξαναζήσουν αυτή την ασφυξία οι επιχειρήσεις, τα καταστήματα, οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης. Και αφού υπάρξει επίλυση του ζητήματος και συμβιβασμός, μια κοινή συνιστώσα μεταξύ του ΟΑΣΘ και του αρμόδιου υπουργείου που έχει και την ευθύνη, τότε είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της πόλης όλοι οι τοπικοί φορείς με την κυβέρνηση και τον ΟΑΣΘ», είπε ο κ. Τζιτζικώστας και σημείωσε ότι η Περιφέρεια σχεδιάζει ένα πλαίσιο δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα, που θα έχει υπό την 'ομπρέλα' του όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.