Με ένα έντονο φραστικό επεισόδιο, που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε κανονικό διαπληκτισμό με χρήση βίας, επέλεξαν να λύσουν τις διαφορές τους ο γνωστός για το εκρηκτικό του ύφος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης αρμοδιότητας του επίμαχου υπυργείου, ο κ. Πολάκης εξερράγη όταν άκουσε- σύμφωνα με τον ίδιο- τον συνάδελφό του να τον αποκαλεί «γελοίο».

“Γελοίος είσαι και φαίνεσαι κ. Κεγκέρογλου” είπε σε έντονο ύφος ο υπουργός κατηγορώντας τον κ. Κεγκέρογλου πως το αποκάλεσε «χαμένο κορμί» και “νεκροθάφτη” επείδη έκοψε την διαφήμιστική δαπάνη.

Ο βουλευτής δεν ήθελε και πολύ, σηκώθηκε από τα έδρανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και κινήθηκε προς το σημείο που καθόταν ο κ. Πολάκης με προφανή απειλητική διάθεση. «Δεν σε είπα γελοίο ποτέ! Είσαι τραμπούκος και τσαρλατάνος», ακούστηκε να φωνάζει έξαλλος ο βουλευτής τη στιγμή που ο εκτελών χρέη Προέδρου, Γιώργος Βαρεμένος προσπαθούσε μάταια να επαναφέρει την τάξη στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Πάντως αφού απετράπησαν τα χειρότερα ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε το λόγο και εξήγησε πως δεν απέδωσε ποτέ το χαρακτηρισμό «γελοίος» στον κ. Πολάκη, υπογραμμίζοντας πως «εδώ και καιρό έχω πάψει να απευθύνομαι σε αυτόν αφού διαπίστωσα ότι είναι πολιτικά αναξιόπιστος».