Την προσεχή Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, επέλεξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για την πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος που αναδείχθηκε από το Συνέδριο αλλά και για τα εγκαίνια - αγιασμό των νέων γραφείων της Συγγρού.

Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία. Ακριβώς 42 χρόνια από τις 4 Οκτωβρίου του 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυε τη Νέα Δημοκρατία, ο νέος Πρόεδρος του κόμματος επιλέγει να εγκαινιάσει τα νέα γραφεία και μαζί τη νέα περίοδο στο κόμμα της ελληνικής κεντροδεξιάς.

Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τυχαία.

Μετά από αρκετούς μήνες αμοιβαίας καχυποψίας, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. μοιάζει αποφασισμένος να αμβλύνει τις όποιες διαχωριστικές γραμμές με την «καραμανλική» πτέρυγα, εκτιμώντας ότι αυτό αποτελεί μία ασφαλή επιλογή τόσο για τον ίδιο όσο, κυρίως, και για την εμπέδωση της ενότητας στη βάση του κόμματος. Άλλωστε, το καραμανλικό DNA παραμένει ισχυρό στο κόμμα, παρά την αποστασιοποίηση του κ. Κώστα Καραμανλή.

Του αγιασμού των νέων γραφείων θα προηγηθεί, όπως προειπώθηκε, η πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την θετική για τον ίδιο συγκυρία μετά τη ΔΕΘ και, κυρίως, μετά τον εγκλωβισμό της κυβέρνησης στη δίνη της υπόθεσης τηλεοπτικές άδειες – τράπεζα Αττικής και, παράλληλα, να στείλει μήνυμα συσπείρωσης του κόμματος. Ενόψει, δε, και τη σύγκρουσης κορυφής με τον κ. Τσίπρα λίγες ημέρες μετά, με θέμα την διαπλοκή και τη διαφθορά, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θέλει να ενισχύσει το ηθικό των βουλευτών του αλλά και να τους παρακινήσει σε πιο δραστήρια και μαχητική αντιπολίτευση.