current views are: 8

30 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση04:26

Το «Πράττω» του Ν. Κοτζιά απειλεί την κυβερνητική ευστάθεια!

Ενόχληση και προβληματισμό προκάλεσε στην κυβέρνηση το δεύτερο, μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, «αντάρτικο» βουλευτών, τη φορά αυτή από την πολιτική κίνηση «Πράττω» του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά.

Δημοσίευση 04:26’

Ενόχληση και προβληματισμό προκάλεσε στην κυβέρνηση το δεύτερο, μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, «αντάρτικο» βουλευτών, τη φορά αυτή από την πολιτική κίνηση «Πράττω» του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά.

Ενόχληση και προβληματισμό προκάλεσε στην κυβέρνηση το δεύτερο, μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, «αντάρτικο» βουλευτών, τη φορά αυτή από την πολιτική κίνηση «Πράττω» του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά.

Με ύφος που δεν συνάδει στο μέγεθος της, η συγκεκριμένη κίνηση διεμήνυσε:

«Το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα συναινέσει σε οποιαδήποτε μεταβολή του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων που διασφαλίζουν ζωτικά αγαθά διαβίωσης των πολιτών και συμβάλλουν στην εθνική ασφάλεια της χώρας».

Είχαν προηγηθεί, θυμίζουμε, οι αντίστοιχες απειλές (για το νερό ειδικότερα) από τους δύο βουλευτές των Οικολόγων Πρασίνων, Γ. Τσιρώνη και Γ. Δημαρά. Απειλές που κάμφθηκαν μετά από προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, του Υπουργού Επικρατείας Α. Φλαμπουράρη και του διευθυντή της Κοινοβ. Ομάδας Κ. Ζαχαριάδη.

Αν μάλιστα στους παραπάνω προσθέσεις και τις «αποκαλύψεις» του επίσης συνεργαζόμενου Ο. Βουδούρη για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, μάλλον είναι η ώρα το Μέγαρο Μαξίμου να κοιτάξει από την αρχή τις συμμαχίες του και να πάρει τις αποφάσεις του ποιους θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του στις επόμενες εκλογές και ποιους όχι.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν μάλιστα εκνευρισμένοι στους διαδρόμους της Βουλής: «Δεν είναι δυνατόν να είμαστε όμηροι ανύπαρκτων στην κοινωνία, γκρουπούσκουλων», έλεγε ένας από αυτούς σε «πηγαδάκι» με στεντόρεια φωνή. Κι άλλος ζητούσε εδώ και τώρα …εκκαθαρίσεις, αλλά ας όψεται η ευαίσθητη πολιτική αριθμητική: 3-4 βουλευτές είναι ικανός αριθμός να ρίξουν την κυβέρνηση! Αν εξάλλου κυβέρνηση και Υπουργείο Εξωτερικών δεν είχαν εστιάσει χθες στην παρέμβαση Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης, τότε ίσως να ακούγονταν «καμπανάκια» από το Μέγαρο Μαξίμου,

Αν μάλιστα κάποιοι αναγνωρίζουν στους Οικολόγους ένα μικρό αλλά υπαρκτό πολιτικό ρεύμα, τότε η κίνηση του «Πράττω» ποιους αντιπροσωπεύει; Και όπως σημείωναν κομματικά στελέχη, είναι μια προσωποπαγής κίνηση, με ψυχή και επικεφαλής τον Ν. Κοτζιά. Ο οποίος είχε την 3η προνομιούχο θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στις επόμενες εκλογές ωστόσο θα πρέπει να δοκιμάσει την τύχη του με το σταυρό… Ενώ και ο έτερος βουλευτής της κίνησης, ο επίσης υπουργός Ν. Τόσκας θα δυσκολευτεί να επανεκλεγεί, εκτιμούν κοινοβουλευτικές πηγές, στο βαθμό που το 2015 είχε αφήσει πίσω του τον Υπουργό Υποδομών Χ. Σπίρτζη ή ιδιαίτερα δραστήριους βουλευτές, όπως η Α. Καββαδία ή ο Γ. Κυρίτσης.

Τα λέμε όλα αυτά σε μια προσπάθεια να εξηγήσουμε την ξαφνική προειδοποίηση (!) του «Πράττω» προς την κυβέρνηση. Αν και άλλοι είδαν πίσω από την έκρηξη του έμπειρου στις κομματικές διαδικασίες (διαχρονικά σε διάφορα κόμματα) Ν. Κοτζιά, την προσπάθειά του να βρει αριστερό ακροατήριο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ιστορία, ολόκληρη η ανακοίνωση της Πολ. Γραμματείας του «Πράττω» έχει ως εξής:

«Συνεδρίασε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ, υπό την προεδρία του Νίκου Κοτζιά. Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις και οργανωτικά θέματα. Επίσης, επανεξετάστηκε ο σχεδιασμός των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας συζήτησαν αναλυτικά το πρόσφατο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. Το ΠΡΑΤΤΩ είναι απολύτως αντίθετο στη μετατροπή σε ιδιωτική οποιασδήποτε δημόσιας επιχείρησης με στρατηγική σημασία για την οικονομία. Το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα συναινέσει σε οποιαδήποτε μεταβολή του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων που διασφαλίζουν ζωτικά αγαθά διαβίωσης των πολιτών και συμβάλλουν στην εθνική ασφάλεια της χώρας».


σχετικα αρθρα