Από το λιμάνι του Λαυρίου, σημείο αναφοράς για τον εργατικό κόσμο της χώρας, ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το νέο κύκλο περιοδειών του σε όλη την Ελλάδα για την εξειδίκευση του οδικού χάρτη εξόδου από την κρίση που παρουσίασε στη ΔΕΘ.  

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην διάρκεια της επίσκεψής του: ''Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ σήμερα το Λαύριο και να έχω μια εποικοδομητική συζήτηση με το δήμαρχο και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος. Το Λαύριο έχει τεράστιες αναπτυξιακέςπροοπτικές, καθώς μπορεί να γίνει το δεύτερο ουσιαστικό λιμάνι της αττικής που θα σ συνδυαζει κρουαζιέρα με τις χρήσεις στην ακτοπλοια και το yahting. Όμως θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής όπως είναι ο προαστιακος και η επέκταση της Αττικής οδού. Το Λαύριο είναι μια πόλη ‎πολυ ανθεκτική, που στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας και δείχνει το δρόμο στο μελλον‎" δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το λιμάνι του Λαυρίου''.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ που στο επόμενο διάστημα θα επικοινωνήσει ο ίδιος στους πολίτες τη Συμφωνία Αλήθειας με τις κυβερνητικές προτάσεις της ΝΔ, έφτασε στο Δημαρχείο της πόλης στις 9 το πρωί όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Λούκας, κάτοικοι της περιοχής και δεκάδες τοπικά στελέχη της ΝΔ.  

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε σύσκεψη στην οποία ενημερώθηκε για τα προβλήματα και κυρίως τις προοπτικές της περιοχής. Κατά την ενημέρωση ο κ. Λούκας αναφέρθηκε στην τροχιά ανάπτυξης στην οποία έχει μπει το Λαύριο παρά την κρίση, επειδή, όπως είπε βρίσκεται στο πακέτο Γιούνκερ.  

"Στο Λαύριο βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Δεν πρέπει να περιοριζόμαστε σε μια συζήτηση μιζέριας. Το Λαύριο μπορεί να εκπροσωπήσει μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία" απάντησε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έχοντας δίπλα του το Γραμματέα της Π.Ε.‎ Λευτέρη Αυγενάκη και τους βουλευτές του κόμματος από την Περιφέρεια Αττικής. Τόνισε επίσης πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της περιοχής και στο "χάρτη των μεγάλων έργων στην Αττική πρέπει να προχωρήσουν οι υποδομές".

‎Αμέσως μετά επισκέφθηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ που ενημερώθηκε για περισσότερο από μια ώρα απο το προεδρείο και τα μέλη του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, επισκέφθηκε και το χώρο επιβιβασης-μετεπιβιβασης των κρουαζιεροπλοιων, όπου συνομιλησε με τους τουρίστες, το προσωπικό του Σταθμού, τους λιμενεργατες, αλλά και τα στελέχη του Λιμενικου Σωματος.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη στη Λαυρεωτική ήταν το επιχειρηματικο Πάρκο Κερατέας, όπου είχε σύσκεψη με τους επιχειρηματίες, που‎ έχουν την έδρα τους εκεί.