Σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντάς την ότι έχει πάει την ελληνική οικονομία δύο χρόνια πίσω και ζητώντας ξανά πρόωρες εκλογές.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε», ενώ επεσήμανε:

Δεν ξέρω πότε θα γίνουν εκλογές, δεν μπορώ να εκβιάσω εκλογές, είμαι όμως αισιόδοξος για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές αυτής της χώρας... Η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να φοβάται τις εκλογές. Δεν πρόκειται να μπούμε σε φάση αβεβαιότητας. Πιστεύω ότι εμείς μπορούμε να κερδίσουμε μια εκλογική αναμέτρηση —αυτό τουλάχιστον βγαίνει από τις δημοσκοπήσεις— κι αν γίνει αυτό, η Ελλάδα θα έχει μια ικανή, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα είναι σε θέση να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και θα μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές που θα δώσουν μια πραγματικά αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία.

«Η Ελλάδα το 2014 έβγαινε από την απότομη ύφεση. Με τη σημερινή κυβέρνηση η χώρα έχει χάσει δύο χρόνια. Είχαμε ύφεση το 2015 και το 2016 και ελπίζουμε σε μια ήπια ανάκαμψη το 2017», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι υλοποιεί λάθος πολιτικές και λάθος δημοσιονομικό μείγμα. «Υπερφορολογεί την παραγωγική οικονομία και δεν ασχολείται με τις ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: 

Όσο κι αν θα ήθελα να πιστέψω ότι η οικονομία θα ανακάμψει, έχω σοβαρές αμφιβολίες ότι αυτό θα συμβεί με αυτές τις πολιτικές.

Επιπλέον, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επικαλούμενος τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πάντως ότι η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα αποτελέσει ένα θετικό γεγονός, ωστόσο από μόνο του δεν αρκεί: «Μαγικά δεν μπορεί να έρθει η ανάπτυξη, όπως νομίζει ο πρωθυπουργός. Χρειάζεται μια δέσμη δράσεων και μεταρρυθμίσεων που θα δείξουν στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός προορισμός. Με μια διαφορετική κυβέρνηση μπορούμε να επιτύχουμε πραγματικά μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα υπερβαίνει κατά πολύ την ανάπτυξη που βλέπουμε σήμερα στην Ευρωζώνη».