current views are: 8

30 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση11:47

Ξυδάκης για Ερντογάν: Καμία κυβέρνηση δημοκρατικής χώρας δεν αμφισβητεί συνθήκες

Την αντίδρασή του στις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λοζάνης, εξέφρασε και από τη Βουλή

Δημοσίευση 11:47’

Την αντίδρασή του στις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λοζάνης, εξέφρασε και από τη Βουλή

Την αντίδρασή του στις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λοζάνης, εξέφρασε και από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης.

Μιλώντας στην επιτροπή Ευρωπαϊκών υποθέσεων, ο κ. Ξυδάκης χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν «άσχετες και εμπρηστικές», επαναλαμβάνοντας ότι θα υπάρξει απάντηση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Όπως είπε, δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση ευνομούμενης δημοκρατικής χώρας που να αμφισβητεί τις συνθήκες με τις οποίες έχουν χαραχτεί τα σύνορα. «Μπορεί τα κίνητρα του κ. Ερντογάν να είναι προφανή όμως η ελληνική κυβέρνηση που υποστηρίζει την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη συνταγματική τάξη στη γειτονική χώρα δεν μπορεί να δεχτεί σε καμία περίπτωση παρόμοια αναθεωρητική τάση μείζονων συμφωνιών που έχουν καθορίσει το χάρτη της περιοχής», δήλωσε με νόημα.

 Αναφερόμενος δε στις δηλώσεις του επιτρόπου της ΕΕ αρμοδίου για τη διεύρυνση της Ένωσης, Γιοχάνες Χαν περί των αλυτρωτικών αξιώσεων της Αλβανίας, σχολίασε πως πρόκειται για «άστοχη και μη συγγνωστή ενέργεια που ξεπερνάει τις αρμοδιότητες τον ρόλο και τα όρια της πολιτικής ανοχής ενός κράτους μέλους. «Είναι αδιανόητος ο τρόπος που μίλησε ο κ. Χαν», είπε.


σχετικα αρθρα