"Αγαπητοί κύριοι

Σε ανάρτηση, που φιλοξενεί ο δικτυακός σας τόπος newpost.gr με τίτλο «Ο Σαρίδης, ο Τιμητής» και υπογράφει συντάκτης με την επωνυμία «ο θείος», υπάρχει μία σειρά από υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου, οι οποίοι στηρίζονται σε μια πλήρως διαστρεβλωμένη περιγραφή όσων από το Βήμα της Ολομέλειας είπα.

Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε ανατρέξει στα πρακτικά της συνεδρίασης, τα ακριβή μου λόγια ήταν: «Κάτι πολύ λάθος συμβαίνει στη χώρα μας.
Οι βουλευτές φοβούνται να πουν την αλήθεια στους πολίτες. Οι δημοσιογράφοι, αντί να ενημερώνουν για τα περιεχόμενα των νόμων, που γράφονται και ψηφίζονται σε 24 ώρες, ασχολούνται με το πως θα σώσουν τις δουλειές τους».
 
Είναι προφανές, πως τα λεγόμενά μου περιγράφουν την ασφυκτική κατάσταση ανασφάλειας, που υπάρχει στη δημοσιογραφική κοινότητα, η οποία αδυνατεί υπό τις παρούσες συνθήκες να κάνει πλήρως τη δουλειά της, όπως αρμόζει. Ακόμη όμως κι αν αυτό δεν έγινε αντιληπτό από το συντάκτη της ανάρτησης, αυτός μάλλον πρώτα θα έπρεπε να αναρωτηθεί, ποια «αυτοκτονική» κρίση κατέλαβε το συγκεκριμένο βουλευτή και αποφάσισε, σε μια ομιλία που ετοίμασε με την ησυχία του, να καταφερθεί συλλήβδην εναντίον του Δημοσιογραφικού Κόσμου.
 
Κάποιος πιο κακόπιστος από μένα θα θεωρούσε, πως ένας συντάκτης, που διαστρεβλώνει τα, καταγεγραμμένα στα πρακτικά, λεγόμενα ενός βουλευτή και στη συνέχεια προβαίνει στο χαρακτηρισμό «αυτό-γελοιοποιούμενος τυχοδιώκτης», δεν έχει πέσει απλώς θύμα των μικρών ικανοτήτων του, αλλά βρίσκεται σε κάποιου είδους εντεταλμένη υπηρεσία. Προς το παρόν δεν το πιστεύω, θα αποδειχθεί όμως, ότι έχω δίκιο και πως πράγματι το newpost.gr έπεσε θύμα μιας κακής εκτίμησης ενός συντάκτη, μόνον αν αφαιρεθεί το συγκεκριμένο δημοσίευμα και αντικατασταθεί από νέο, στο οποίο θα αναρτάται η παρούσα απάντησή μου, ενώ με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό, η διεύθυνση του δικτυακού σας τόπου θα αποδοκιμάζει τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου.
 
Αγαπητοί κύριοι, έχω σημαντικότερα πράγματα να κάνω, από το να ασχολούμαι με ανώνυμα δημοσιεύματα. Ακόμη όμως κι αν παραβλέψω τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω, με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο, την ιδιότητα του Βουλευτή, όταν διαπιστώνεται τέτοια διαστρέβλωση στο πνεύμα και το γράμμα των λεγομένων του στο Κοινοβούλιο.
 
Σε αναμονή της άμεσης αντίδρασής σας.​

ΣΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ"