Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει την κύρωσή της Συμφωνίας των Παρισίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με την εισαγωγή της στην ολομέλεια της Βουλής, την 5η Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης.

Ο αναπλ. υπουργός συμμετείχε στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος που διεξήχθη σήμερα στις Βρυξέλλες, με σκοπό την προετοιμασία των επόμενων βημάτων για την εφαρμογή της Συμφωνίας.

Εκεί, όπως έγινε γνωστό, «παρά τις επιμέρους αντιθέσεις και διαφορετικές οπτικές, συμφωνήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση να εκπροσωπηθεί με ενιαία φωνή προκειμένου να έχει μια ισχυρή παρουσία και να μπορέσει, για ακόμα μια φορά, να πρωταγωνιστήσει στις προσπάθειες δημιουργίας ενός ισχυρού νομικά δεσμευτικού νομικού εργαλείου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έχουν κυρώσει έως την 7η Οκτωβρίου την Συμφωνία των Παρισίων, να ενημερώσουν από κοινού στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, έτσι ώστε να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία πριν από την έναρξη της Συνόδου του Μαρακές τον Νοέμβριο».