«Πορεία προς τον λαό» έχει τίτλο ο νέος κύκλος της στρατηγικής που θα εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη ΔΕΘ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ στο επόμενο διάστημα θα οργώσει όλη την Ελλάδα προκειμένου να επικοινωνήσει στους πολίτες τη Συμφωνία Αλήθειας που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη. Η αρχή έγινε προχθές από το Λαύριο, ενώ την προσεχή Πέμπτη, αναμένεται να περιοδεύσει στην Αιτωλοακαρνανία, όπου θα έχει επαφές με την τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς, προκειμένου να αναδείξει τις προτάσεις του για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής αναμένεται να προχωρήσει και η εξειδίκευση του γαλάζιου κυβερνητικού προγράμματος, τους βασικούς άξονες του οποίου περιέγραψε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Ήδη για την Παιδεία, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε τις σχετικές προτάσεις στην προημερησίας διατάξεως συζήτηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή, ενώ δύο μέρες νωρίτερα οι κ. Κωστής Χατζηδάκης και Χρήστος Σταϊκούρας ανέλυσαν τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών που θα φέρουν στα δημόσια ταμεία, 1,5 δις ευρώ σε δύο χρόνια.

Στην προσπάθεια αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλει να πάρουν μέρος όλα τα στελέχη του κόμματος, κάτι που θα το ζητήσει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής το μεσημέρι της Τρίτης. Παράλληλα, αύριο στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Μητσοτάκης με ομιλία του στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, θα παρουσιάσει τα χαρακτηριστικά που θα έχουν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος και θα αναλύσει και τον καινοτόμο τρόπο επιλογής τους, με ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας που θα εκφράζεται για πρόσωπα, που αξιοκρατικά θα στελεχώνουν ένα μητρώο υποψηφίων βουλευτών ανά περιφέρεια.

Σχετικά με τη διεύρυνση της κεντροδεξιάς παράταξης το στίγμα είχε δώσει την προηγούμενη εβδομάδα ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος είχε δηλώσει πως «στις επόμενες εκλογές ο Κυριάκος θα ενώσει τους Έλληνες, από τη δημοκρατική Δεξιά μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς και τους πολίτες –και είναι πολλοί αυτοί– που δεν έχουν πολιτική ταυτότητα». Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωρικάκος αυτό θα εκφραστεί και στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Παράλληλα θα συνεχιστεί και η επικοινωνιακή καταιγίδα της οδού Πειραιώς, με στόχο την πλήρη αποδόμηση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Στη μάχη έχει μπει και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος, επίσης την περασμένη εβδομάδα, με τηλεοπτικές εμφανίσεις του (ΣΚΑΙ, ΕΡΤ κλπ) έθεσε με στοιχεία και έγγραφα μια σειρά από ζητήματα αιχμής στην κεντρική ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας, εστιάζοντας στη διαχειριστική ανεπάρκεια της διακυβέρνησης Τσίπρα, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα αλλαγής σκυτάλης στην εξουσία, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από το σημερινό αδιέξοδο.

Ήδη πάντως, αυτό το Σαββατοκύριακο, κλιμάκια του κόμματος - με το συντονισμό του Γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη και της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων - πραγματοποιούν ανοιχτές συζητήσεις με γεωργούς και κτηνοτρόφους στην Ηλεία, τη Θεσπρωτία, την Αιτωλοακαρνανία, την Άρτα και τα Ιωάννινα, για θέματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα. Παράλληλα, βουλευτές, μέλη της Π.Ε. και τοπικά στελέχη της ΝΔ, με πρότυπο το σχέδιο εξόρμησης που είχε εφαρμοστεί στη Βόρεια Ελλάδα, κάνουν, αυτές τις ημέρες, επισκέψεις και οργανώνουν συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς, στην Πελοπόννησο.