«Η εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης δεν μπορεί να κρύψει την σημερινή κατάσταση που βιώνει η ελληνική κοινωνία», δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν κρίνεται από τα λόγια, αλλά από τα έργα.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, ενώ την κατηγορεί ότι παραχώρησε τη δημόσια περιουσία στους δανειστές για 99 χρόνια και δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση.

Σχετικά με το κάλεσμα του πρωθυπουργού προς αριστερές προοδευτικές δυνάμεις να συμπράξουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι πρόκειται «για πρόσκληση για ατομική προσχώρηση με δέλεαρ θέσεις εξουσίας» και προσθέτει: «Η συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων, αριστερών, σοσιαλδημοκρατικών και κεντρώων, γίνεται με συλλογικούς όρους και στη βάση προγραμματικής ατζέντας».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος κάνει λόγο για εγκλωβισμό της κυβέρνησης στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Για τη συνεργασία των δυνάμεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς, τονίζει ότι χρειάζεται μία ισχυρή προοδευτική παράταξη που δεν θα λαϊκίζει και θα έχει σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό.