Τη συγκίνηση του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη του χαιρετισμού του στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.  

"Μαζευτήκαμε όχι μόνο για να αποδώσουμε φόρο τιμής αλλά και για να υλοποιήσουμε μια μεγάλη οφειλή από τη δική μας πλευρά όχι μόνο στους αδικοχαμένους αλλά και στις γενιές των δημοτών της Καισαριανής που πάλεψαν για την δικαίωση αυτή. Προσωπικά έχω συναισθηματική φόρτιση, ένα χρόνο πριν βρέθηκα στην πλατεία της Καισαριανής σε προεκλογική εκδήλωση και υποσχέθηκα να έρθω ξανά στο σκοπευτήριο ως πρωθυπουργός. Σήμερα εκπληρώνω ενώπιον σας αυτή την υπόσχεση. Υποσχέθηκα να έρθω για να αποδώσω τον χώρο αυτό εκεί που ανήκει. Στους πολίτες της Καισαριανής. Και βρίσκομαι για να φέρω μαζί με το ΦΕΚ που θα παραδώσω στο δήμο καισαριανής, στο φύλλο που αναγράφεται ο νομος και να φέρω ένα μήνυμα. Η ελληνική Δημοκρατία τιμά αυτούς από τους οποίους τιμήθηκε με το δικό τους αίμα και τη δική τους ζωή. Μετά από δεκαετίες αγώνων αυτός ο χώρος παραχωρείται στους πολίτες και αυτό είναι ένα βήμα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων όπως συνέβη τον τελευταίο χρόνο και με άλλους ελεύθερους χώρους".  

Κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά ιστορικά γεγονότα και κυρίως στη προσπάθεια εδώ και 40 ετών όλων των δημάρχων της Καισαριανής.

"Σήμερα αυτός αγώνας δικαιώνεται και το Σκοπευτήριο παραχωρείται οριστικά και τελεσίδικα στο Δήμο Καισαριανής. Τελεσίδικη είναι η αιώνια καταδίκη του φασισμού στη συνείδησή μας. Οι 200 της Πρωτομαγιάς του '44 αλλά και όλοι όσοι πριν και μετά σε αυτά δέντρα συνάντησαν συνειδητά τον θάνατο και έγιναν ήρωες αυτού του λαού. Ανθρωποι απλοί αλλά τόσο μεγάλοι τόσο σημαντικοί. Όπως λέει μια μαρτυρία τότε τις μέρες μετράγαμε το χρόνο με  τα 12ωρα γιατί εκτός από το πρωί έπαιρναν για εκτελέσεις και το απόγευμα" ανέφερε.

"Όλοι τους ήταν από πριν κρατούμενοι για τις ιδέες τους γιατί κομμουνιστές, όχι από του Ναζί αλλά από τον δικτάτορα Μεταξά. Να θυμόμαστε την ιστορία γιατί είναι κομμάτι της συνείδησής μας. Κάποιοι στη Βουλή δίνουν μάχες μην τυχόν την κληρονομιά του δικτάτορα Μεταξά πάρουν οι φασίστες της ΧΑ. Ποιος μπορεί να μην σκέφτεται πως όσοι επιδιώκουν τον συμψηφισμο του κομμουνισμου με τον φασιμό, αυξάνουν τον φασιμό; Η θυσία της πρωτομαγιάς του '44 φωτίζει την ιστορία της Αριστεράς και του κομμουνιστικού κιμήματος. Φωτίζει το έπος της εθνικής μας αντίστασης και μας κάνει περήφανους ως Έλληνες. 
Η θυσία αυτή αντανακλά και ανήκει σε κάθε έλληνα αγωνιστή σε κάθε αντιφασίστα" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Όσο και αν σήμερα κάποιοι θέλουν να ξεγράψουν την ιστορία το μέτωπο απέναντι στον φασιμό είναι δεδομένο. Ποτέ ξανα στον τόπο μας αυτή η ιδεολογία δεν θα σπείρει καρπούς,  θα είμαστε εδώ για να το αποτρέψουμε, κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.