«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα παρουσιάζει το μητρώο πολιτικών στελεχών, υλοποιώντας τη δέσμευσή του για ανανέωση», σημείωσε ο Κώστας Κυρανάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δήλωσε πως «στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, κάθε πολίτης που θεωρεί τον εαυτό του ικανό να μπει στον πολιτικό στίβο, θα έχει πλέον τη δυνατότητα να ανοίξει αυτή την πόρτα» και πρόσθεσε:

Σε αυτό το προστάδιο δεν μας απασχολεί η οικονομική κατάσταση, γιατί είναι προσωπικό δεδομένο, όταν κατέβει ως υποψήφιος δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα. Αυτό που αλλάζει είναι ότι αξιόλογοι άνθρωποι που θέλουν να ενεργοποιηθούν πολιτικά και δεν είχαν τον τρόπο, πλέον θα έχουν τον τρόπο να έρθουν σε επαφή με την πολιτική.

«Αρχικά, οι ενδιαφερόμενοι θα στείλουν το βιογραφικό τους και θα απαντήσουν σε μερικές ερωτήσεις πολιτικού περιεχομένου. Επίσης, θα μπορούν να ανεβάσουν βίντεο με κάποια τηλεοπτική τους παρουσία, ώστε να δει η ομάδα αν είναι καλός στην επικοινωνία», ανέφερε ο κ. Κυρανάκης και συμπλήρωσε:

Τα κριτήρια που πρέπει να έχει κάποιος είναι η επιρροή, η εγκυρότητα, η συνέπεια, η δημιουργική σκέψη, η επικοινωνία και η προσήλωση στο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, θα γίνεται συνεχής επιμόρφωση των στελεχών.

«Οι πολίτες βλέπουν τα κόμματα ως κλειστά μαγαζιά», είπε και τόνισε:

Θέλουμε να σπάσουμε το φράγμα πολιτών - πολιτικής.

«Στόχος μας να ανανεώσουμε τα ψηφοδέλτια της ΝΔ», κατέληξε ο κ. Κυρανάκης.