Την πεποίθηση ότι το τρίτο μνημόνιο είναι ένας ''αχρείαστος λογαριασμός'' εξέφρασε σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης στο Πρακτορείο, με αφορμή την δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην ''Αυγή της Κυριακής''.

Ο Κώστας Καραγκούνης είπε ότι καταγρέφεται υψηλό ποσοστό απογοήτευσης των πολιτών , οι οποίοι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και ζητούν πρόωρες εκλογές.

«Έχουμε μια προϊούσα πολιτική κατάρρευση αυτής της κυβέρνησης πάρα πολύ σύντομα… Ήμασταν η μόνη πολιτική δύναμη που από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε πρόωρες εκλογές διότι θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι αυτή η πολιτική οδηγεί σε αδιέξοδα όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά και βεβαίως πολιτικά» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε : «ο κόσμος καταλαβαίνει πια ότι δεν υπάρχει σχέδιο- στρατηγική εξόδου από αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση».

Ο Κώστας Καραγκούνης ερωτηθείς για τη γενικευμένη απογοήτευση των ευρωπαίων πολιτών απάντησε : «είναι σαφές ότι η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της για τη συνολική πορεία των κρατών … και η κριτική (για τη στάση της Ευρώπης) έχει γίνει και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απλά το ζήτημα έχει να κάνει με εμάς τους ιδίους» τόνισε ο κ. Καραγκούνης. Όπως διευκρίνισε «μας το λένε ξεκάθαρα οι ευρωπαίοι εταίροι μας , εσείς επιλέξατε αυτή τη συνταγή, δεν μας είπαν να αυξήσουμε τους φόρους» σημείωσε.

«Καταλαβαίνει ο κόσμος ότι πληρώνουμε έναν αχρείαστο λογαριασμό» είπε ο κ Καραγκούνης αναφερόμενος στο τρίτο μνημόνιο και σημείωσε ότι από τις δημοσκοπήσεις κρατά μόνο το δείκτη αισιοδοξίας, που κινείται σε χαμηλά ποσοστά.

Ο κ. Καραγκούνης ρωτήθηκε και για τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και τουρκικού ΥΠΕΞ, και απάντησε :

«Βλέπουμε μια Τουρκία να βρίσκεται σε μια εμφυλιοσπαραχτική κατάσταση, προσπαθεί να μετατοπίσει τα προβλήματα της προς το εξωτερικό και πρώτο θύμα είναι η Ελλάδα» είπε ο κ. Καραγκούνης και κατέληξε λέγοντας πως « η εξωτερική μας πολιτική δεν πάει καλά. 
Βλέπω τρία μέτωπα ανοιχτά , (προκλήσεις από τσάμηδες, Σκοπιανό και Τουρκία) ωστόσο η εξωτερική πολιτική δεν είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά οφείλουμε να αναδείξουμε οτιδήποτε δεν πάει καλά».