Καραγκούνης: Πληρώνουμε έναν αχρείαστο λογαριασμό

Καραγκούνης: Πληρώνουμε έναν αχρείαστο λογαριασμό

Την πεποίθηση ότι το τρίτο μνημόνιο είναι ένας ''αχρείαστος λογαριασμός'' εξέφρασε σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης στο Πρακτορείο, με αφορμή την δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην ''Αυγή της Κυριακής''.

Ο Κώστας Καραγκούνης είπε ότι καταγρέφεται υψηλό ποσοστό απογοήτευσης των πολιτών , οι οποίοι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και ζητούν πρόωρες εκλογές.

«Έχουμε μια προϊούσα πολιτική κατάρρευση αυτής της κυβέρνησης πάρα πολύ σύντομα… Ήμασταν η μόνη πολιτική δύναμη που από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε πρόωρες εκλογές διότι θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι αυτή η πολιτική οδηγεί σε αδιέξοδα όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά και βεβαίως πολιτικά» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε : «ο κόσμος καταλαβαίνει πια ότι δεν υπάρχει σχέδιο- στρατηγική εξόδου από αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση».

Ο Κώστας Καραγκούνης ερωτηθείς για τη γενικευμένη απογοήτευση των ευρωπαίων πολιτών απάντησε : «είναι σαφές ότι η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της για τη συνολική πορεία των κρατών … και η κριτική (για τη στάση της Ευρώπης) έχει γίνει και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απλά το ζήτημα έχει να κάνει με εμάς τους ιδίους» τόνισε ο κ. Καραγκούνης. Όπως διευκρίνισε «μας το λένε ξεκάθαρα οι ευρωπαίοι εταίροι μας , εσείς επιλέξατε αυτή τη συνταγή, δεν μας είπαν να αυξήσουμε τους φόρους» σημείωσε.

«Καταλαβαίνει ο κόσμος ότι πληρώνουμε έναν αχρείαστο λογαριασμό» είπε ο κ Καραγκούνης αναφερόμενος στο τρίτο μνημόνιο και σημείωσε ότι από τις δημοσκοπήσεις κρατά μόνο το δείκτη αισιοδοξίας, που κινείται σε χαμηλά ποσοστά.

Ο κ. Καραγκούνης ρωτήθηκε και για τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και τουρκικού ΥΠΕΞ, και απάντησε :

«Βλέπουμε μια Τουρκία να βρίσκεται σε μια εμφυλιοσπαραχτική κατάσταση, προσπαθεί να μετατοπίσει τα προβλήματα της προς το εξωτερικό και πρώτο θύμα είναι η Ελλάδα» είπε ο κ. Καραγκούνης και κατέληξε λέγοντας πως « η εξωτερική μας πολιτική δεν πάει καλά. 
Βλέπω τρία μέτωπα ανοιχτά , (προκλήσεις από τσάμηδες, Σκοπιανό και Τουρκία) ωστόσο η εξωτερική πολιτική δεν είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά οφείλουμε να αναδείξουμε οτιδήποτε δεν πάει καλά».

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο