Τη δημιουργία μητρώου πολτικών στελεχών και το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας σε νέους ανθρώπους παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως τα πρόσωπα που θα επιλεγούν για το μητρώο θα είναι δυνάμει υποψήφιοι του κόμματος στις επόμενες εκλογές, καθώς «δεν είναι δεδομένη η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια κανενός πολιτευτή». 

Όπως υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης,  «σκοπός μας είναι να γνωρίσουμε αυτούς που δεν γνωρίζουμε. Υπάρχει ένα χρυσωρυχείο ανθρώπων που θα ήθελαν υπό προϋποθέσιες να ασχοληθούν με τα κοινά».

«Τα κόμματα δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στους πολίτες, γιατί αισθάνονται ότι είναι μόνο για τους κολλητούς και τους φίλους», σημείωσε και πρόσθεσε:

Δεν είναι δυνατόν να έχει πρόσβαση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, μόνο όποιος έχει πρόσβαση στον τρίτο όροφο της Πειραιώς. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη ΝΔ, η οποία για πρώτη φορά αποκτά στρατηγική διαχείρησης ανθρώπινου δυναμικού. 

«Η αξιολόγηση ενέχει υποκειμενικά κριτήρια, η σύγχρονη επιστήμη όμως μας έχει δώσει εργαλεία, ώστε η αξιολόγηση να γίνει αντικειμενική. Γι΄αυτό και η ΝΔ αποκτά  διεύθυνση ανθρωπίνων πόρων και μέσα από αυτή αποκτά και την απαραίτητη τεχνογνωσία, ανταποκρινόμενη πάντα στο κάλεσμα της κοινωνίας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πάνω από 13.000 μέλη και φίλοι έχουν συμβάλλει για να στηρίξουν τη ΝΔ. Το κόμμα έχει πάνω από 400.000 μέλη. Αν το ένα τέταρτο είχαν τη διάθεση να προσφέρουν 20 ευρώ το χρόνο, θα συγκεντρώναμε ένα ποσό ενός εκατομμυρίου τον χρόνο για να καλύψουμε τις λειτουργικές ανάγκες μας», τόνισε ακόμη. 

 «Δεν πιστεύω σε αυστηρά όρια ηλικίας, ούτε πιστεύω ότι η ανανώση έχει αποκλειστικά ηλικιακά χαρακτηριστικά. Έχει και ηλικιακά κριτήρια, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο υποψήφιος να είναι νέος στις ιδέες, να έχει επιστημονική επάρκεια και να έχει το ήθος που απαιτείται και αυτό είναι απαράβατος όρος συμμετοχής στα κοινά», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια ανθρωπίνου δυναμικού, Ρεβέκκα Πιτσίκα, δήλωσε:

Οι άνθρωποι έχουν προτεραιότητα για τη ΝΔ και ο εμπλουτισμός του κόμματος με νέους ανθρώπους. Η αξιολόγηση βλέπει μπροστά, δεν είναι στείρα.

Η διαδικασία και τα κριτήρια

Η διαδικασία για την επιλογή στελεχών περιλαμβάνει τρία βήματα

Αρχικά, εντός των επόμενων ημερών στη διεύθυνση της πλατφόρμας είναι www:ananeosi.nd.gr, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση μαζί με το βιογραφικό τους και να εγγραφούν στο μητρώο πολιτικών στελεχών.

 Μετά την ηλεκτρονική υποβολή, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν για προσωπική συνέντευξη. Όσοι εγκριθούν θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης και θα συμμετέχουν στην παραγωγή έργου μέσω των γραμματειών και των τομέων.

 Τα κρίτηρια είναι ακεραιότητα, επιρροή, συνέπεια, δημιουργική σκέψη, κοινωνική αντίληψη και κατανόηση, προσήλωση στο αποτέλεσμα και επικοινωνία.