Βαριά σύννεφα έχουν μαζευτεί σε κυβέρνηση και κόμμα για τον Νίκο Τόσκα, και θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι το τράβηγμα του «αυτιού» σήμερα από τον Αλέξη Τσίπρα ήταν απλώς η εμφανής κατάληξη όσων προηγήθηκαν.

Σε αυστηρό τόνο, έντονα δυσαρεστημένος, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Υπουργό να μην ξαναδεί τέτοιες εικόνες σαν την σημερινή, αστυνομικών να «ψεκάζουν» κατά ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Αυτό όμως δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου.

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή η, στους αντίστοιχους τόνους, ανακοίνωση της Πολ. Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία εις βάρος πέντε προσφυγόπουλων. Μια ανακοίνωση που έφθασε να επικρίνει την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, κατ’ επέκταση και τον προϊστάμενο Υπουργό (παρότι δεν τον κατονομάζει).

Στην Πολ. Γραμματεία πολλές φορές έχουν γίνει συζητήσεις για το κατά πόσο η κυβέρνηση έχει ελέγξει την κατάσταση στο σκληρό πυρήνα του κράτους. Την Παρασκευή όμως έγινε ένα βήμα πιο πέρα, καθώς όλες οι τάσεις που εκπροσωπούνται στο όργανο, συμφώνησαν κατ’ ουσίαν στην ανεπάρκεια του Υπουργού (που δεν είναι καν στον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζεται) και αποφάσισαν και να το δημοσιοποιήσουν!

Είχε προηγηθεί σημειωτέον η «κόντρα» του κ. Τόσκα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή, όταν στην ερώτηση 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, εκείνος έσπευσε να απαντήσει μέσω ανακοίνωσης:

Προκαλεί εντύπωση κάθε άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών όταν είναι υπό διερεύνηση κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Η «γκρίνια» προϋπήρχε βεβαίως, κυρίως από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, τους «53+», με πιο χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα, το άρθρο του μέλους της Πολ. Γραμματείας Π. Λάμπρου στην εφημερίδα «Η Εποχή» για «Αυτά τα ...’μικρά’ και ‘ασήμαντα’» που όμως «ακουμπούν στη διαχωριστική γραμμή Αριστεράς -Δεξιάς».

Όμως το ότι αντιπολιτευόταν τον Ν. Τόσκα η αριστερή πτέρυγα ήταν κάτι που αφορούσε το... χθες. Τώρα έχει όλο το κόμμα απέναντί του.