Για εσωτερικούς εχθρούς στην ελληνική κυβέρνηση που καθυστερούν τις συμφωνημένες ιδιωτικοποιήσεις και απειλούν να εκτροχιάσουν το πρόγραμμα κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Η ανταπόκριση από την Αθήνα είναι ιδιαίτερα επικριτική κατά συγκεκριμένων υπουργών και κυρίως κατά του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

«Την ημέρα που ο Χρήστος Σπίρτζης ανέλαβε την ευθύνη του μεγαλύτερου μέρους του φιλόδοξου προγράμματος ιδιωτικοποίησης της Ελλάδας, ορκίστηκε να διασφαλίσει την αποτυχία του», σχολιάζει η δημοσιογράφος που υπογράφει το δημοσίευμα.

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, «ο αριστερός υπουργός Υποδομών έχει αντισταθεί στην πώληση κάθε δρόμου, αεροπλάνου και τρένου, παρότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν υποσχεθεί να συγκεντρώσουν 50 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος της χώρας».

«Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό της και απειλεί να εκτροχιάσει ένα βασικό στοιχείο της ελληνικής διάσωσης, το οποίο περιλαμβάνει την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων για την αποπληρωμή χρέους και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων» εκτιμά το δημοσίευμα.

«Οι ηγέτες του κυβερνώντος αριστερού ΣΥΡΙΖΑ ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη στη Σανγκάη, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν επενδυτές για να έρθουν στην Ελλάδα και να δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην καταρρακωμένη οικονομία. Όμως οι ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ στη μαρξιστική αριστερά που αντιτίθεται κατά της παγκοσμιοποίησης κάνει την ιδιωτικοποίηση να μοιάζει με ένα πικρό χάπι», προσθέτει.