Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Ειδικότερα, το Μέγαρο Μαξίμου παραθέτει μέσω διαρροής μία μακροσκελή λίστα με τις δημοσκοπήσεις τόσο πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όσο και πριν το δημοψήφισμα σημειώνοντας πως οι εταιρείες έπεσαν έξω με μεγάλη διαφορά.

«Τα αδιαμφισβήτητα δεδομένα δεν είναι δυνατόν να παρακάμπτονται σε μια συζήτηση για το πώς πρέπει να γίνεται η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων. Πολύ περισσότερο, όταν οι δημοσκοπήσεις, έγκυρες ή μη, με επιστημονικό ή λιγότερο επιστημονικό τρόπο διαμόρφωσης ερωτημάτων και επεξεργασίας δεδομένων, χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα, στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος» σχολιάζει το Μαξίμου.

Άμεσα απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος τονίζει πως «ο πανικός του Μεγάρου Μαξίμου ξεχειλίζει. Είναι πλέον έτοιμοι να αμφισβητήσουν ακόμη και τη δημοσκόπηση της εφημερίδας “Αυγή”».

«Είναι προφανώς ξεκομμένοι από τον ελληνικό λαό, που βιώνει μια σκληρή πραγματικότητα υπερφορολόγησης, ανεργίας και εκτροπής. Η κοινωνία ζητά έξοδο από την κρίση» τονίζει η ΝΔ και καταλήγει:

Ζητά εκλογές, για να απαλλαγεί από την πιο επικίνδυνη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος.