Στα επεισόδια που έλαβαν χώρα το πρωί ανάμεσα σε συνταξιούχους και δυνάμεις των ΜΑΤ έκανε αναφορά μέσω ανακοίνωσης του το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Κάνοντας λόγο για απόγνωση και δικαιολογημένη οργή από χιλιάδες συνταξιούχους το ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι  προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει τη ζοφερή κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων περνάει μέσα από το διάλογο.
 

Η ανακοίνωση:

«Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της ρίψης χημικών από τα ΜΑΤ σε συνταξιούχους και ζητάει την άμεση διεξαγωγή έρευνας για καταλογισμό ευθυνών και τιμωρία των υπευθύνων της αναίτιας επίθεσης.

Οι επιπτώσεις από τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων από  ΝΔ -ΠΑΣΟΚ και οι συνεχείς περικοπές στις συντάξεις την τελευταία πενταετία έχουν δημιουργήσει  απόγνωση και δικαιολογημένη οργή σε χιλιάδες συνταξιούχους.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει τη ζοφερή κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στην κατεύθυνση ενός κοινωνικά δίκαιου και βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος, δεν μπορεί παρά να περνάει μέσα από το διάλογο για την δικαιότερη επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων».