Σε πορεία φυγής προς τα μπρος έχει μπει η ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ηγείται προσωπικά της επικοινωνιακής καταιγίδας που έχει εξαπολύσει η οδός Πειραιώς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, η στρατηγική που έχουν χαράξει τα στελέχη του γαλάζιου επιτελείου, έχει διπλό στόχο: ο πρώτος είναι να κεφαλαιοποιήσει τη διαφορά που καταγράφεται πλέον στις δημοσκοπήσεις.

Ενδεικτική είναι η χθεσινή νέα μέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία για τον ΣΚΑΙ, όπου στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες συγκεντρώνοντας 28,5% (27,5% τον Σεπτέμβριο), με το  κυβερνών κόμμα να βρίσκεται στο 16% (17,5%). Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30,5%, έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα. 

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μίλησε στο newpost.gr, η σύγκριση μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, βγάζει καθαρά μπροστά τον πρόεδρο της ΝΔ, γεγονός που έχει δημιουργήσει πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως φάνηκε και από την αντίδραση των κυβερνητικών στελεχών που έφθασαν να αμφισβητούν τη δημοσκόπηση της Αυγής.

Το δεύτερο σκέλος της γαλάζιας στρατηγικής αφορά την εξειδίκευση της Συμφωνίας Αλήθειας που παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, με επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη θα βρεθεί στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ σήμερα στις 16:00 θα θέσει σε εκλογικό συναγερμό τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, καθώς οι πληροφορίες που φθάνουν στην οδό Πειραιώς κάνουν λόγο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μέσα στους επόμενους μήνες.

Αυτό κάνει πλέον σαφές ο κ. Μητσοτάκης είναι πως η ΝΔ έχει αφήσει πίσω της τις παλαιοκομματικές λογικές και λειτουργεί πλέον με τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτικού σχηματισμού. Το στίγμα δόθηκε στη χθεσινή παρουσίαση του μητρώου πολιτικών στελεχών που δεν θύμιζε σε τίποτε κομματική εκδήλωση, αλλά αντιθέτως είχε το σχεδιασμό και το κύρος στρατηγικών εκδηλώσεων πολυεθνικών εταιριών.

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται στους πολίτες που δεν τους εκφράζουν οι σημερινοί πολιτικοί σχηματισμοί και θέλουν κάτι νέο και στο πλαίσιο αυτό δεν δίστασε να μιλήσει για «Διαχείριση και Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων» αναφορικά με τα στελέχη που θα αξιοποιηθούν είτε στα ψηφοδέλτια είτε στις Γραμματείες και στους Τομείς της ΝΔ, με το λόγο μάλιστα να παίρνει χθες στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού του κόμματος Ρεβέκκα Πιτσίκα.