«Λανθασμένη και καταδικαστέα ενέργεια» χαρακτήρισε τη ρίψη χημικών στις διαδηλώσεις η Μερόπη Τζούφη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως τη χθεσινή ρίψη χημικών στους συνταξιούχους «την καταδίκασε με σαφή τρόπο ο πρωθυπουργός και εξήγγειλε την κατάργηση της ρίψης χημικών στις διαδηλώσεις, υλοποιώντας και μια προεκλογική μας εξαγγελία».

«Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιούνται χημικά στις διαδηλώσεις», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο, η κυρία Τζούφη ανέφερε πως «μέσα στο πλαίσιο υλοποίησης αυτού του μνημονίου, η κοινωνία είναι απογοητευμένη και δυσαρεστημένη, γιατί δεν βλέπει άμεσες βελτιώσεις στα χρονίζοντα προβλήματά της. Αλλά έγινε σημαντική προσπάθεια να υποστηριχθεί το κοινωνικό κράτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση για να κρατηθεί όρθια η δημόσια παιδεία και η δημόσια υγεία».

«Η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί πολύ δύσκολα πράγματα και να υλοποιήσει το τρίτο μνημόνιο ως αποτέλεσμα συμβιβασμού», σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

Σε επίπεδο οικονομικών, τα πράγματα πηγαίνουν με βάση τις προδιαγεγραμμένες συνθήκες. Η ανάκαμψη θα πρέπει να έχει κοινωνικό πρόσημο.

Παράλληλα, δήλωσε πως «ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είχε προηγηθεί μια καταστροφή». 

Όσον αφορά τον ανασχηματισμό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι ευθύνη του πρωθυπουργού και  ότι θα γίνει μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, «όπου θα συνεκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα των υπουργών».

Τέλος, η κυρία Τζούφη υπογράμμισε ότι «στο ευρωπαϊκό πλαίσιο πρέπει να αναζητήσουμε όλες τις συμμαχίες, που θα βοηθήσουν τη χώρα».