Την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο μιας κοινωνικής έκρηξης τον Σεπτέμβριο λόγω της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής εκφράζει σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο Φώτης Κουβέλης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, θεωρεί πως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης τροφοδοτεί την κρίση και προαναγγέλλει την καταψήφισή του από το κόμμα του στη Βουλή.

Ο κ. Κουβέλης τονίζει πως τα νέα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε ο νέος υπουργός Οικονομικών , Ευάγγελος Βενιζέλος ανατροφοδοτούν τα αδιέξοδα ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση πως επί 20 μήνες διακυβέρνησης της χώρας δεν προωθήθηκε καμία ρύθμιση που να διαμορφώνει συνθήκες εξόδου από την κρίση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δηλώνει πως είναι ανοιχτός σε προεκλογικές συνεργασίες με πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στελέχη της Αριστεράς καθώς όπως υποστηρίζει είναι αναγκαία η συστράτευση ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα πάντως κόβει κάθε δεσμό με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας χαρακτηριστικά πως δεν κοιτά πίσω και πως δεν τον ενδιαφέρουν οι ενδοΣΥΡΙΖικές αντιθέσεις και η συμπεριφορά του.
Πηγή: Τύπος της Κυριακής