Την άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους φοροφυγάδες χωρίς να έχει προηγηθεί άδεια της εισαγγελικής αρχής ανακοινώνει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το οικονομικό επιτελείο στοχεύει σε μία δεσμη μέτρων ώστε να παταχθεί το ευρύ φαινόμενο της φοροδιαφυγής στη χώρα μας, κάτι που είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και απαίτηση της τρόικας.

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και την ανακοίνωση του νέου σκληρού πακέτου μέτρων κάνει λόγο για το κενό της τάξης των 5,6 δις ευρώ που υπήρχε στο Μεσοπρόθεσμο και έπρεπε να καλυφθεί έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα ενώ χαρακτήρισε την ημέρα του Μεσοπρόθεσμου ως εξαιρετικά δυσάρεστη για τον ίδιο.

Ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχεται πως υπάρχει υπερφορολόγηση ενώ αναφέρει ότι το κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό για τη χώρα μας είναι πολύ κακό, «όχι μόνο για λόγους αποτελεσματικότητας και ρυθμού λειτουργίας του κράτους αλλά και γιατί προβληματίζει πάρα πολύ τους εταίρους μας η έλλειψη πολιτικής συναίνεσης.»

Ο κ. Βενιζέλος υπενθυμίζει την πρόταση που είχε κάνει για την ανάγκη το Μεσοπρόθεσμο να ψηφιστεί από 180 βουλευτές κυρίως γιατί έτσι όπως τονίζει θα μεγάλωνε η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας.Πηγή: Έθνος της Κυριακής