Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε, με αφορμή την χθεσινή επίθεση με χημικά κατά συνταξιούχων απο αστυνομικούς, πως:

«Και εγώ συνταξιούχος είμαι και μη νομίζετε ότι δεν συμμεριζόμαστε τα αιτήματα αυτών των ανθρώπων».

Μάλιστα όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του Real ο Νίκος Τόσκας

«Ήταν γύρω στους 1.200 διαδηλωτές, συνταξιούχοι οι οποίοι διαμαρτύρονταν οι άνθρωποι για το δίκιο τους, για τα  προβλήματά τους. Ήταν τρεις σειρές αστυνομικών, οι οποίες διασπάστηκαν και ήταν μια τελευταία σειρά με τα λεωφορεία τα οποία είδατε πώς ταρακουνήθηκαν με κίνδυνο να ανατραπεί το ένα από αυτά και να σπάσει ο κλοιός. Εκεί δόθηκε από τον τοπικό διοικητή η εντολή χρήσης δακρυγόνων. Γίνεται διοικητική εξέταση. Από εκεί και πέρα, εγώ ανέλαβα την πολιτική ευθύνη, όπως είμαι για όλα υπεύθυνος και για ό,τι συμβαίνει στο Υπουργείο. Και για τα καλά και για τα κακά. Και αυτό γίνεται στην κλασσική αρχή, σε αυτή έχω μάθει όσα χρόνια ήμουν διοικητής στο στρατό και νομίζω αυτό ισχύει και για όλους τους Υπουργούς». 

Ουσιαστικά λοιπόν ο αναπληρωτής υπουργός δικαιολόγησε την χρήση χημικών και απάντησε ποιος ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για χρήση δακρυγόνων κατά των συνταξιούχων.