«Καλοδεχούμενη» χαρακτηρίζει η Ένωση Κεντρώων τυχόν προσφυγή εταιρείας δημοσκοπήσεων σε βάρος της, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της στον απόηχο χθεσινής ανακοίνωσης της Palmos Analysis που προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

«Χαιρόμαστε, αν η εταιρεία προσφύγει στην Δικαιοσύνη, θα μας δοθεί η ευκαιρία να φανεί ότι η μόνη μας πρόθεση είναι να εξυγιανθεί ο δημόσιος βίος και όχι να πλήξουμε υπολήψεις κατά κανένα τρόπο. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θα δώσει ακόμη υψηλότερα ποσοστά στην Ένωση Κεντρώων γιατί γνωρίζει την καθαρότητα, την ειλικρίνεια και τους 35 ετών αγώνες του κ. Λεβέντη», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

Στην ίδια προστίθεται ότι η συνάντηση έγινε αρκετούς μήνες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, τυχαία, και πως «δραττόμενος της ευκαιρίας ο κ. Λεβέντης διαμαρτυρήθηκε στον εκπρόσωπο της εταιρείας, γιατί όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων της πόλης της Θεσσαλονίκης δεν είχαν εντοπίσει το 6% που έλαβε η Ένωση Κεντρώων στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015».

Το κόμμα αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας απάντησε ότι είδε το κενό που υπήρχε στην Θεσσαλονίκη και ότι «έδωσε τα στοιχεία του στον κ. Λεβέντη για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειαζόταν».

 Αυτό ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, θεωρούμε ότι ο κ. Λεβέντης δεν προσέβαλε κανέναν και ο μόνος του στόχος είναι να γίνει στη χώρα μας αξιόπιστο το πεδίο των μετρήσεων και να φύγει η υποψία από τον κόσμο, ότι δεν είναι αξιόπιστες οι μετρήσεις, σημειώνει η Ένωση Κεντρώων.

Σημειώνεται ότι χθες η Palmos Analysis σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι: «Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 “ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ” και στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο σταθμό REAL FM (28 και 29/9/2016 αντίστοιχα) ισχυρίστηκε, αφενός, ότι η εταιρία μας «έδειχνε» το κόμμα του «με μηδέν» στις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποίησε προ των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, και, αφετέρου, ότι η ένδειξη αυτή υπαγορεύτηκε στην εταιρία μας «από την Αθήνα».

Οι δηλώσεις αυτές είναι απολύτως ψευδείς και συκοφαντικές, επειδή ο κ. Λεβέντης γνωρίζει πολύ καλά ότι οι μετρήσεις μας προέβλεψαν με ακρίβεια το αποτέλεσμα των συγκεκριμένων εκλογών ως προς το κόμμα του. Συγχρόνως, πλήττουν βάναυσα την επαγγελματική αξιοπιστία της εταιρίας μας αμφισβητώντας σκόπιμα και αβάσιμα την ανεξαρτησία της και το επιστημονικό κύρος των ερευνών της.

Για τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Λεβέντης θα λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία η εταιρία μας προσφεύγει άμεσα για την προστασία της και την αποκατάσταση κάθε βλάβης της» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.