current views are: 6

4 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση13:45

Μητσοτάκης: Επείγουσα η πολιτική αλλαγή – Πρέπει να φύγουν το συντομότερο

Ομιλία για την επέτειο 42 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ έδωσε κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν  τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος, στο Μοσχάτο.

Δημοσίευση 13:45’

Ομιλία για την επέτειο 42 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ έδωσε κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν  τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος, στο Μοσχάτο.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά το αίτημά του για εκλογές, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του για την επέτειο 42 ετών από την ίδρυση του κόμματος. Παράλληλα έστειλε μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό της ΝΔ αλλά και στροφής σε νοικοκύρεμα, όπως είπε, των οικονομικών με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια του νέου κτηρίου στο Μοσχάτο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις με το ΣτΕ και τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και τις πρόσφατες τουρκικές προκλητικές δηλώσεις ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

«Η σημερινή μέρα είναι διπλά συμβολική. Εγκαινιάζουμε επίσημα το νέο μας κτήριο σηματοδοτώντας ένα νέο ξεκίνημα για το κόμμα μας. Νοικοκυρεύουμε το σπίτι μας, προσαρμοζόμαστε στις οικονομικές μας δυνατότητες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «από την ίδρυσή μας μέχρι σήμερα είμαστε η πολιτική δύναμη που περισσότερο από κάθε άλλη δικαιούται να λέει ότι έχει ρίζες στην κοινωνία».

«Τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι σήμερα επίκαιρα περισσότερο από ποτέ. 42 χρόνια μετά η φλόγα της ΝΔ παραμένει δυνατή, συμβολίζει το παρελθόν μας αλλά φωτίζει και το μέλλον μας» είπε άλλωστε στην αρχή της ομιλίας του και ευχαρίστησε τους παρόντες πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά καθώς και τους πρώην προέδρους της ΝΔ Βαγγέλη Μείμαράκη και Γιάννη Πλακιωτάκη για την προσφορά τους.

Το κύριο ωστόσο μέρος της ομιλίας του το αφιέρωσε στο να επιτεθεί στην κυβέρνηση την οποία και χαρακτήρισε την «πιο απαξιωμένη της μεταπολίτευσης» κάνοντας λόγο για απόλυτη δυσαρμονία μεταξύ κυβερνησης και κοινωνίας.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου με κάθε ευκαιρία και κάθε πρόσχημα διχάζει τον ελληνικό λαό», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αποκάλυψε με τον πιο εμφατικό τρόπο τον αδίστακτο χαρακτήρα μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να χτίσει το δικό της καθεστώς».

Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση για «συνεχείς παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη που υπονομεύουν τους θεσμικούς αρμούς του πολιτεύματός μας».

«Την περασμένη Παρασκευή ενημερωθήκαμε ότι ματαιώθηκε η προγραμματισμένη διάσκεψη ενόψει του κλίματος. Εκφράζω δημόσια τον προβληματισμό  και την ανησυχία μου γι’ αυτή την εξέλιξη». 

Στη συνέχεια επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές σημειώνοντας: 

Υπάρχουν αρκετοί που ισχυρίζονται ότι πρέπει να αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να φθαρεί ακόμα περισσότερο. Διαφωνώ με αυτή την εκτίμηση. Το κόστος της πολιτικής ιδεοληψίας το επωμίζονται οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες. 
Η πραγματική οικονομία διαλύεται, η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος. 
Το μνημόνιο έχει ακόμα 18 μήνες και ακόμα δεν έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.
Με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα δεν βγαίνει.
Η πολιτική αλλαγή είναι επείγουσα προϋπόθεση για να προχωρήσει η χώρα. 
Η αποτυχημένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κάθε μέρα ολοένα και πιο επικίνδυνη. Με τον Ρουβίκωνα αγκαλιά καταλύουν τις αξίες της χώρας. 
Δεν υπάρχει αμφιβολία, πρέπει να φύγουν το συντομότερο.
Μόνο με εκλογές μπορούν να φύγουν. Σας καλώ σε ένα συνεχή αγώνα για την ενδυνάμωση του μεταρρυθμιστικού αγώνα στη χώρα μας. 
Δεν θα υποσχεθούμε 100, θα δεσμευθούμε για 10 και θα γίνουν και τα 10.
Η σχέση μας με τους πολίτες θα χτιστεί πάνω στην αλήθεια.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των τελευταίων ημερών με τις τουρκικές δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης, σημειώνοντας ότι «η θεσμική οικονομική και κοινωνική κατρακύλα της χώρας γεννά πολλούς κινδύνους και όχι μόνο εσωτερικούς».

Για πρώτη φορά εγείρεται ζήτημα ισχύος της Συνθήκης της Λωζάνης. Ποτέ στην ιστορία δεν βρεθήκαμε να πρέπει να χειριστεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα μια τόσο ιδεοληπτική κυβέρνηση. Η πατρίδα προχωρά σκυφτή και αυτό δεν της αξίζει, δεν της ταιριάζει. Κάποιοι θα με κατηγορήσουν ότι κινδυνολογώ. Αντίθετα οι υπαρκτοί κίνδυνοι είναι τόσο πολλοί που είναι υποχρέωσή μου να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Κάθε μέρα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία τόσο πιο αποδυναμωμένη και είναι η θέση της Ελλάδας

Όπως σχολίασε άλλωστε ακόμη και η Αυγή δημοσίευσε δημοσκόπηση που δείχνει ότι περίπου 9 στους 10 Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι η πιο απαξιωμένη των μεταπολιτευτικών χρόνων.

Παράλληλα ανέφερε ότι «το προσχέδιο του προϋπολογισμού επιβεβαιώνει ότι η χώρα έχασε στην καλύτερη των περιπτώσεων τουλάχιστον δύο χρόνια» και τόνισε ότι πέρα από τα νέα μέτρα τσουνάμι φόρων και τις περικοπές σε συντάξεις ύψους 9 δις ευρώ που επιβλήθηκαν μας περιμένουν πρόσθετοι φόροι ύψους 21 δις. ευρώ.

Τέλος αναφέρθηκε στις εξαγγελίες που έκανε από το βήμα της ΔΕΘ και στο πρόγραμμα που παρουσίασε, το οποίο όπως είπε «είναι αναλυτικό αλλά και κοστολογημένο και οδηγεί σε 4% ανάπτυξη από το 2017 και μετά».

«Αν μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε αύριο οι πολίτες θα έβλεπαν διαφορά στην τσέπη τους, θα έβλεπαν το κράτος συμπαραστάτη τους, όχι τιμωρό», είπε και κατέληξε: 

Να μας αξιολογήσουν να συγκρίνουν τις δικές μας δεσμεύσεις με τα ψέματα κάποιων άλλων. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι από το δικό μου στόμα δεν θα ακούσουν ψέματα. Δεν θα κοροϊδέψω κανέναν.

Την πρότασή μας θα την υλοποιήσουμε με έναν πατριωτισμό που οδηγεί σε μια σύγχρονη Ελλάδα που οραματίστηκε ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

 


σχετικα αρθρα