Για «συνεχείς παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη που υπονομεύουν τους θεσμικούς αρμούς του πολιτεύματός μας» κατηγόρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την κυβέρνηση σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

«Το 1929 ο Βενιζέλος απευθυνόμενος στο ΣτΕ, τους καλούσε να ακυρώσουν άδικες πράξεις κυβέρνησης του για να εμπεδωθεί κράτος δικαίου και έκτοτε οι Έλληνες δικαστές απέδειξαν ότι υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα και όρθωσαν ανάστημα απέναντι στις αποφάσεις οποιασδήποτε κυβέρνησης» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του με αφορμή τη συμπλήρωση 42 ετών από την ίδρυση του κόμματος αλλά και τα εγκαίνια του νέου κτηρίου.

Την περασμένη Παρασκευή ενημερωθήκαμε ότι ματαιώθηκε η προγραμματισμένη διάσκεψη ενόψει του κλίματος που διαμορφώνεται. Εκφράζω δημόσια τον προβληματισμό  και την ανησυχία μου γι’ αυτή την εξέλιξη, τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι το δικαστήριο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα εκδικάσει την υπόθεση. Καμιά άλλη καθυστέρηση δεν επιτρέπεται και η αυτονόητη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης δεν μπορεί να τίθεται σε διακινδύνευση.