«Σε ένα νέο επεισόδιο του σίριαλ "προσλήψεις στην Υγεία", το Μέγαρο Μάξιμου εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο προαναγγέλλονται 4000 προσλήψεις στην Υγεία», αναφέρει το Ποτάμι.

Στην ανακοίνωσή του, το Ποτάμι τονίζει:

Μέσω αυτού, πρώτον, θυμηθήκαμε ότι υπάρχει και αρμόδιος υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας και δεύτερον, θυμηθήκαμε τον Πρωθυπουργό να επισκέπτεται το Υπουργείο Υγείας τον Απρίλιο του 2015 και παρουσία του κ.Κουρουμπλή και του κ. Ξανθού να προαναγγέλλει τις ίδιες 4000 προσλήψεις! Θυμηθήκαμε επίσης τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ να υπόσχεται «άμεσα» 10000 διορισμούς! Γιατί όχι; Μήπως πρόκειται να γίνουν; Όμως, ακόμη κι αν επιτέλους πραγματοποιηθούν αυτοί οι διορισμοί, δεν επαρκούν για να καλύψουν, ούτε καν τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης του 2016, όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ. Σταγόνα στον ωκεανό.

«Αν και όταν σοβαρευτεί η κυβέρνηση και αποφασίσει να σεβαστεί την απόγνωση των πολιτών που προκύπτει και από την κατάντια του ΕΣΥ, αν και όταν αποφασίσει να σταματήσει τα ψέματα, ίσως τότε μπορέσουμε να συζητήσουμε για τα νοσοκομεία, που εκτός από προσωπικό χρειάζονται και φάρμακα, σεντόνια και χαρτί υγείας, για να ξεκινήσουμε από τα απολύτως απαραίτητα», σημειώνει το Ποτάμι και καταλήγει:

Ίσως καταφέρουμε να συζητήσουμε για την ουσία που είναι η αναδιάταξη των δυνάμεων του Συστήματος Υγείας και ο εκσυγχρονισμός του. Ίσως. Κώστας Μπαργιώτας Βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι Υπεύθυνος του τομέα υγείας