Την πεποίθησή του πως στο επόμενο διάστημα και σε κάθε περίπτωση ως το τέλος του έτους η κυβέρνηση θα έχει «κλείσει» τη δεύτερη αξιολόγηση, ολοκληρώνοντας τα «εμπροσθοβαρή» μέτρα, εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου ο Πρόεδρος της Βουλής, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και επίσημα τις επόμενες ημέρες, προκειμένου ο μισός Οκτώβριος- ίσως και κάποιες μέρες του Νοέμβρη όπως είπε- να ολοκληρωθεί και η δεύτερη.

«Στόχος πάντως, είναι εντός του 2016 να έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Αυτός είναι ο οδικός χάρτης», δήλωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τη προσδοκία του για την οριοθέτηση του χρέους εντός του 2016 προκειμένου «να έχουμε καθαρή εικόνα πως θα ξεκινήσει το νέο έτος».

Ο κ. Βούτσης απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη περίοδο που προβλέπει το Σύνταγμα, υπογράμμισε ωστόσο πως: «τα ενδιάμεσα είναι μόνο όταν συμβαίνουν υποχρεωτικές καταστάσεις στη Βουλή ή στην κοινωνία, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι σαφέστατος, θα εξαντλήσουμε την υπόλοιπη τριετία».