Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σήμερα, ζητάει η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ελλάδος, που συνεχίζεται σήμερα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύουν οι μητροπολίτες Σπάρτης, Φθιώτιδος και Μεσογαίας και ο νομικός σύμβουλος Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Νωρίτερα, σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι ο Μακαριότατος δεν συζητά με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα των Θρησκευτικών, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «άλλος ο βηματισμός του Χριστόδουλου και άλλος του Ιερώνυμου».

Ο εκπρόσωπος έκανε επίσης λόγο για αντικληρικανιστές που μεταφέρουν στην Ελλάδα ό,τι «πιθηκιστικά» μοντέλα επικρατούν σε άλλες χώρες. Η Εκκλησία, είπε, ποτέ δεν έχωσε τη μύτη της στα θέματα της Πολιτείας και αυτό που ζητά από την πολιτεία είναι ο σεβασμός του Συντάγματος.

Βέβαια η χθεσινή ομιλία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είχε έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά και άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο. «Τα κόμματα της Αριστεράς με τη γνωστή φιλοσοφικο-κοινωνική βιοκοσμοθεωρία του κομμουνιστικού κοσμοειδώλου, όπως γνώρισε τον χωρισμό αυτό ο καταρρεύσας υπαρκτός σοσιαλισμός στο ανατολικό μπλοκ -που στην ουσία ήταν ο διωγμός της θρησκευτικής πίστεως- ελαύνονται από αποτυχημένα αθεϊστικά ιδεολογήματα και συναντώνται με τα υπόλοιπα κόμματα του νεοφιλελεύθερου χώρου κάτω από τις ντιρεκτίβες της νέας εποχής και της νέας τάξεως», είπε μεταξύ άλλων ο αρχιεπίσκοπος στην εισήγησή του.