Χαιρετισμό απηύθυνε σε ημερίδα για την πάταξη της διαφθοράς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, τονίζοντας πως «ο πόλεμος και η πάταξή της είναι ανεπίστρεπτες αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  στα πλαίσια της παγκόσμιας βούλησης και πόσο μάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την πάταξη της διαφθοράς, ζητάμε για μία ακόμα φορά από τη Γερμανία να μας δώσει τη λίστα Χριστοφοράκου, αλλά και τον ίδιο τον Χριστοφοράκο. Περιμένουμε ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε αυτό το δημόσιο αίτημά μας, να τοποθετηθούν επίσημα και δημόσια, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ και συνέχισε:

Βασικός άξονας, στην ισχυρή θέση μας για την πάταξη της διαφθοράς, είναι το γεγονός ότι ούτε οι ΑΝΕΛ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε «πιασμένοι» από τα οικονομικά εκείνα συμφέροντα ή από τα κυκλώματα των μαφιόζων εκείνων που έστρωναν τα χαλιά σε λαθρεμπόρια καπνού, καυσίμων, ποτών, παραεμπορίου και ό,τι άλλο μπορεί να συνθέτει το μαύρο επιχειρείν. Αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις θέλουμε και με τη βοήθεια του ΟΟΣΑ να τσακίσουμε.

Ο κ. Κουίκ επεσήμανε πως «θέλουμε να ξεσκεπάσουμε όλους εκείνους που είχαν μπει βαθιά μέσα στον κόσμο της μίζας από κάθε είδους προμήθειες του Δημοσίου, ξεκινώντας από τα οπλικά συστήματα και καταλήγοντας στο χώρο της Υγείας. Όπως θέλουμε να ξεσκεπάσουμε επίσης και όλους εκείνους που έχουν βγάλει παράνομα τα λεφτά τους στο εξωτερικό, σε τραπεζικούς λογαριασμούς που είναι υπό διερεύνηση και που κοσμούν διάφορες λίστες όπως λίστα Λαγκάρντ, Μπόργιανς, Λίχνενστάιν, γνωστών Ελβετικών τραπεζών, λίστα Παναμά και προαναγγέλλω ότι έπεται συνέχεια».

«Ενεργοποιήσαμε στο έπακρο τόσο τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών με την επίβλεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη στον οποίο ανήκει Υπηρεσιακά και το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως επίσης αξιοποιούμε στο έπακρο και την ανεξαρτησία χωρίς τις πολιτικές επιρροές του παρελθόντος που έχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στην οποία ανήκουν Εφορίες, Τελωνεία και όλες οι Υπηρεσίες των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης με επικεφαλής τον Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος δεν επιλέχθηκε από τους πολιτικούς, αλλά πήρε τη θέση μέσα από διαγωνιστική προκήρυξη» είπε στη συνέχεια ο υφυπουργός και συνέχισε:

Καταστήσαμε πράγματι ανεξάρτητη την ηγεσία της Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να μην αρχειοθετούνται ή να μπαίνουν κάτω κάτω οι Φάκελοι υποθέσεων καραμπινάτων παρανομιών και ταυτόχρονα τοποθετήθηκε μία μαχητική και αδέκαστη γυναίκα ως Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης. Σας διαβεβαιώ ότι η κα Μαρία Παπασπύρου έχει προς διερεύνηση και παραπομπή στη Δικαιοσύνη, Φακέλους που έχουν το ύψος μίας πολυκατοικίας. Έρχεται η ώρα που θα ξεσκεπαστούν οι μαύρες δράσεις πολλών γνωστών ονομάτων. Και δηλώνω με ευθύτητα ότι τόσο ο Πρωθυπουργός και το Επιτελείο του, όσο και εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα της παράσχουμε, ακόμα και με νομοθετική ρύθμιση αν χρειαστεί, τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη για αυτονομία και πρωτοβουλία κινήσεων, με θεσμοθετημένη και τη βοήθεια που οφείλει να έχει τόσο από την Ελληνική Αστυνομία - η οποία εμπεριέχει και την Οικονομική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - όπως και το Λιμενικό Σώμα.

Αναφορικά με τη Λίστα Μπόργιανς, επεσήμανε πως η κυβέρνηση συνεργάζεται με ξένες κυβερνήσεις για την παροχή εξειδικευμένης τεχνογνωσίας