Στη Νέα Δημοκρατία εντάχθηκε και επίσημα ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε στη Νέα Δημοκρατία ένα νέο άνθρωπο και πολιτικό, τον κ. Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος τον επισκέφθηκε στα γραφεία του Κόμματος και εντάχθηκε στην Παράταξη.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική Παράταξη που ενώνει όλους τους Έλληνες και υποδέχεται κάθε δημιουργικό άνθρωπο που θέλει να συμβάλλει στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία υπέρ των μεταρρυθμίσεων.

Μιλώντας νωρίτερα στο Newpost, ο κ. Καλλιάνος χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ως «τη μόνη αξιόπιστη λύση για το καλό της χώρας» και ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε καμία προσυνεννόηση:

«Στην Ένωση Κεντρώων πήγα με όλες τις αγνές προθέσεις όμως από τη στιγμή που άρχισε να εκφράζει απόψεις αντίθετες με τα όσα πίστευα και επιζητούσα για το καλό του τόπου και μετατράπηκε σε υποστηρικτή της αναξιόπιστης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσε παρελθόν για εμένα. 

Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση και προσυνεννόηση με τη Νέα Δημοκρατία.  Απλώς όλο αυτό το διάστημα των 40 ημερών που έμεινα μακριά από την πολιτική, μελέτησα σοβαρά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ και έλαβα πολύ σοβαρά τις προτάσεις της κοινωνίας. Όλα αυτά με οδήγησαν στο να συμπορευτώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο και θεωρώ τη μόνη αξιόπιστη λύση».