Για «μαθητευόμενους μάγους» που χρησιμοποιούν ως πειραματόζωο την χώρα έκανε λόγο ο  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης κατά την διάρκεια ανοικτής πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα

Μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η σχέση της Ελλάδας με τους δανειστές δεν είναι εύκολη λόγω της αποικιοκρατικής λογικής που επικρατεί και παράλληλα δήλωσε ότι οι συγκρούσεις και οι αντιπαραθέσεις δεν τρομάζουν την κυβέρνηση.

Παράλληλα ο κ. Δραγασάκης εξαπέλυσε επίθεση στην Νέα Δημοκρατία και την κατηγόρησε, ότι «επί έναν και πλέον χρόνο επιδίδεται σε καταστροφολογία», η οποία, όπως ανέφερε, «έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες».

«Ο κ. Μητσοτάκης, διαπλεκόμενοι καναλάρχες και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες ως μακάβρια χορωδία, προσπαθούν να δημιουργήσουν εικόνα καταστροφής» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ενημέρωσε ότι άμεσοι στόχοι  της κυβέρνησης αποτελούν τόσο οι επενδύσεις όσο και η ρύθμιση του χρέους ούτως ώστε η χώρας να βγει στις διεθνείς αγορές το 2017.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι υπάρχει και ένα μπλοκ εγχωρίων συμφερόντων που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι κατά της επιχειρηματικότητας.

Πρόσθεσε επίσης:

«Στηρίζουμε έμπρακτα την κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, όμως το σύστημα της διαπλοκής και παθογένειες του παρελθόντος θα ξεριζωθεί, γιατί αυτή είναι η εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό. Δεν θα ανεχθούμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Σήμερα και ο πλέον δύσπιστος αντιλαμβάνεται, ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέση εξάρτησης με κανένα σύστημα συμφερόντων. Επιδιώκουμε ένα σύστημα χωρίς «δικούς μας», αλλά με επίκεντρο το δημόσιο συμφέρον. Αντίθετα, η ΝΔ είναι σε μια σχέση ταύτισης με ομάδες συμφερόντων που βρίσκονται στον πυρήνα της διαπλοκής, και έδωσε συνειδητά μάχη υπέρ του παλιού καθεστώτος και των συμφερόντων του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών Σε αυτή τη μάχη με τα κατεστημένα συμφέροντα, η ΝΔ και μέρος της αντιπολίτευσης εμφανίζονται ως υπερασπιστές των συμφερόντων αυτών» τόνισε ο κ. Δραγασάκης και κατέληξε: «Από μια μικρή μαγιά φτιάξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουμε για να ενισχύσουμε δεσμούς με την κοινωνία, και να διευρύνουμε τις κοινωνικές μας συμμαχίες».