Τόσκας: Δεν αρκεί η αυτοθυσία των πυροσβεστών, χρειάζονται μέσα

Τόσκας: Δεν αρκεί η αυτοθυσία των πυροσβεστών, χρειάζονται μέσα

Στις ελλείψεις τις οποίες αντιμετωπίζει το πυροσβεστικό σώμα αναφέρθηκε σήμερα ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατά την αλλαγή σκυτάλης στην Πυροσβεστική όπου ανέλαβε επισήμως καθήκοντα ο νέος αρχηγός του σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος.

«Οι απαιτήσεις μας επιβάλουν και καινούργιες δομές και καινούργια εκπαίδευση και μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο Ν. Τόσκας και τόνισε ότι «όλοι πρέπει να ενσκήψουμε στο συγκεκριμένο πρόβλημα για να βρεθεί λύση».

Τον απερχόμενο αρχηγό του σώματος Ιωάννη Καρατζιά, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση πριν από μερικές ημέρες, ευχαρίστησαν θερμά για την προσφορά του και τους χειρισμούς του στην φετινή αντιπυρική περίοδο, την οποία χαρακτήρισαν ως μια από τις πιο δύσκολες και με τις μεγαλύτερες ελλείψεις, από το 1998 που ανέλαβε την δασοπυρόσβεση η Πυροσβεστική τόσο ο Ν. Τόσκας όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Ο ελληνικός λαός μπορεί να βυθίστηκε σε αυτή την κρίση, αλλά έχει ισχυρό DNA που τον κάνει να αντέχει» δήλωσε ο Π. Κουρουμπλής και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα βγάλουμε την πατρίδα από αυτή την κρίση».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο