Ακόμη ένα μήνυμα προς την Τουρκία αλλά και την ΕΕ στον απόηχο των τουρκικών προκλητικών δηλώσεων έστειλε σήμερα από την Κάρπαθο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η θυσία του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη διδάσκει την διαχρονική απάντηση που εμείς, οι Έλληνες, δίνουμε και θα δίνουμε πάντα σε οιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας μας: «Μολών λαβέ». Αιωνία η μνήμη του» τόνισε καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του σμηναγού στη Κάρπαθο σήμερα το απόγευμα.

«Η θυσία του Ήρωα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη είναι πια πολύτιμο κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας μας, το οποίο εμπνέει και διδάσκει. Εμπνέει το αίσθημα αταλάντευτης προσήλωσης στο χρέος έναντι της Πατρίδας και του Έθνους», τόνισε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που εψάλλη στο μνημείο του σμηναγού Ηλιάκη.

Παράλληλα κατά την τελετή ανακήρυξης του ως επίτιμου δημότη του νησιού επανέλαβε, όπως και σε χθεσινή παρέμβασή του, ότι κάθε αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης, είναι αμφισβήτηση ευρωπαϊκού εδάφους.

Αναφερόμενος στην Τουρκία ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε επίσης ότι στις δύσκολες ώρες που αντιμετώπισε πρόσφατα, με την απόπειρα πραξικοπήματος, η Ελλάδα έτεινε χέρι φιλίας. Θα πρέπει όμως να γνωρίζει η Τουρκία τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν παρά μόνο στην φαντασία της.