Από το ιστορικό Δημαρχείο της πόλης του Μεσολογγίου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον πρόεδρο της ΝΔ υποδεχθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης ο δήμαρχος ‎Νίκος Καραπάνος, αλλά και δεκάδες πολίτες που τον χειροκρότησαν κατά την άφιξή του.

Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Καραπανο, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι είχε επισκεφθεί ξανά την πόλη ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και αναφέρθηκε στη δουλειά που κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία, όπως είπε, δοκιμάζεται σκληρά. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, σημείωσε πως ‎"η αυτοδιοίκηση συνθήκες προβληματικες, ενώ είναι δίπλα στον πολίτη κάθε μέρα και λύνει προβλήματα. Τα 235 εκ. Ευρώ που κόβει η κυβέρνηση από τους ΟΤΑ στο νέο προϋπολογισμό, θα μας δημιουργήσει πρόβλημα και δεν θα μπορούμε να ανταποκριθουμε ‎στους πολιτες".

"Είστε ο επόμενος πρωθυπουργός και σας καλοσωρίζουμε στο Μεσολογγι" του είπε ο κ. Καραπανος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της Παιδείας, με αφορμη "το ΤΕΙ του Μεσολογγίου που αποψιλώθηκε".

Αμέσως μετά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην αγορά και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.

"Ότι πείτε να δώσετε ελπίδα" του είπε χαρακτηριστικά ένας από τους πολίτες που συνομίλησε μαζί του, για να του απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης "λέμε λίγα πράγματα και θα κάνουμε πολλα".

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Αιτωλοακαρνανια‎ εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει χαραξει αμέσως μετά τη ΔΕΘ, με στόχο να επικοινωνήσει τη Συμφωνία Αλήθειας της ΝΔ και τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, στους πολιτες.