Για εκτόνωση της έντασης ανάμεσα στην πολιτεία και την Εκκλησία μετά την συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου μίλησε από την Ελασσόνα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουίκ:

Όπως θα διαπιστώσατε, η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο και τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, παρουσία Μητροπολιτών και Νομικών Συμβούλων, εκτόνωσε την ένταση που είχε δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό. 

Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στις δηλώσεις τους, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και αναφέρθηκαν στην άρση των παρεξηγήσεων, δίνοντας έμφαση στην αξία του διαλόγου.

Όπως πρόσθεσε ''κανένας δεν δικαιούται να τορπιλίσει αυτό το αποτέλεσμα. Είτε από τη πλευρά της πολιτικής είτε από τη πλευρά της Εκκλησίας. Ας βοηθήσουν και τα μίντια σε αυτό. Η τυφλή σύγκρουση και οι βίαιες ή αμφιλεγόμενες δηλώσεις, δεν ωφελούν σε τίποτα. Σημασία έχει, ότι τελικά επικράτησε αυτό που επιζητούσαμε από την αρχή, δηλαδή η λογική της λογικής για διάλογο κυβέρνησης – εκκλησίας που αφορά βεβαίως και το θέμα των θρησκευτικών, αλλά όχι μόνο. Αφορά γενικότερα τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας''.
 
Τόνισε, δε, ότι οι ΑΝΕΛ ''εμμένουμε στις Αρχές μας στα θέματα των σχέσεων κράτους – εκκλησίας. Τις έχει επανειλημμένα επισημάνει ο Πρόεδρος μας Πάνος Καμμένος και δεν σηκώνουν την οποιαδήποτε αμφισβήτηση''.