Κάθε προσδοκία έχει ξεπεράσει η συμμετοχή των νέων ανθρώπων στη διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής μελών και ανάδειξης συνέδρων, που σηματοδοτεί την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.

Λόγω του πρωτοφανούς αριθμού εγγραφής μελών, η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε την παράταση της διαδικασίας – που αρχικά έληγε χθες στις 22:30 – έως σήμερα το απόγευμα στις 6. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση members.onned.gr.

Σύμφωνα με τα τελευταία χθεσινοβραδινά στοιχεία, στο σύστημα έχουν εγγραφεί 29.861 άτομα. Εξ αυτών, οι υποψήφιοι σύνεδροι ανέρχονται σε 1.822. Ήδη, 776 είναι εκείνοι που συγκέντρωσαν τις απαιτούμενες 30 μοναδικές υπογραφές και ανακηρύχθηκαν σύνεδροι.

Ο στόχος του εγχειρήματος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να εισάγει μια νέα δημοκρατική κουλτούρα εξελίσσοντας την ΟΝΝΕΔ σε σύγχρονη Ευρωπαϊκή κομματική νεολαία.

Η θερμότατη ανταπόκριση των νέων ανθρώπων αποδεικνύει ότι το στοίχημα της συμμετοχής κερδήθηκε. Η επιζητούμενη από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τη βάση του κόμματος, ανανέωση στην πράξη είναι γεγονός.

Ισχυρό κίνητρο για την προσέλκυση νέων ανθρώπων αποτελεί η ανοιχτή, διάφανη και δημοκρατική διαδικασία εκλογής συνέδρων, μακριά από την εσωστρέφεια του παρελθόντος.

Φοιτητές, εργαζόμενοι στο εξωτερικό, νέοι άνθρωποι ηλικίας 18 – 32 ετών που δεν λειτουργούν ως αμιγώς κομματικά στελέχη, έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν υποψηφιότητα και να εκλεγούν. Χωρίς στενό χρονικό περιορισμό, ενδιαφερόμενοι με επιβαρυμένο φόρτο εργασίας, μπορούν πλέον να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική ζωή.

Ταυτόχρονα, η περίοδος κυριαρχίας των κακώς εννοούμενων συστημάτων και των «αιωνίων νεολαίων» έληξε οριστικά. Η δύναμη πέρασε από τα χέρια των λίγων στα χέρια των πολλών. Από την εποχή των «σφραγίδων», η ΟΝΝΕΔ περνά οριστικά και αμετάκλητα στην περίοδο των ενεργών, πολιτικοποιημένων και ακηδεμόνευτων νέων. Κανένας «μεσάζων» δεν είναι πλέον αναγκαίος προκειμένου ένα απλό στέλεχος να συμμετάσχει στο συνέδριο.

Η ΟΝΝΕΔ μετατρέπεται πλέον σε νέα ρεύμα, που έχει ως σημείο αναφοράς την κοινωνία των πολιτών και όχι τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.