«Οι πλειστηριασμοί και η συζήτηση για το τι θα γίνει με τα σπίτια του κόσμου που είναι καταχρεωμένος είναι το πρώτο θέμα αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει όμως απάντηση», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε πως ότι υπάρχουν «κάποιες επιμέρους προτάσεις -και τραπεζιτών- που έχουν ενδιαφέρον αλλά στο σύνολο δεν υπάρχει απάντηση από τον πολιτικό κόσμο γιατί δεν είναι ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής συζήτησης. Πρέπει να μιμηθούμε την Κύπρο που δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες και τον χρεωμένο πολίτη να συζητήσουν για να βρουν λύση μεταξύ τους και όχι να πάνε τα δάνεια με εξευτελιστικές τιμές στα Funds».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση της κυβέρνησης με την  ηγεσία της Εκκλησίας, στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε:  «Είναι προσβλητική για τη Δημοκρατία η συνάντηση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου με την ηγεσία της Εκκλησίας.

Προφανώς με την Εκκλησία θα πρέπει να κάνουμε διάλογο αλλά η εικόνα μιας χώρας όπου τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποφασίζονται από τον υπουργό Αμύνης, δεν είναι εικόνα σύγχρονης εποχής. Είναι δυνατόν να αποφασίζεται σε νυχτερινές συναντήσεις αν θα διδαχθούν τα παιδιά μας αυτά, ή τα άλλα Θρησκευτικά; Είναι κάτι πρωτάκουστο και τέτοιες κινήσεις πλήττουν το Ευρωπαϊκό προφίλ της χώρας».

Σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Δικαιοσύνη ανέφερε ότι το Ποτάμι κρατούσε πάντα ουδέτερη στάση, καθώς, όπως είπε, είναι ανεπίτρεπτο η απονομή της να επηρεάζεται από την πολιτική. Επίσης, συμπλήρωσε ότι  «είναι σημαντικό όταν υπάρχει διαμάχη τέτοιου βαθμού και επιπέδου να έχουμε την απόφαση του ΣτΕ. Εδώ υπάρχει όμως ένα θέατρο του παραλόγου. Ασχολούμαστε με τις άδειες και από τη στιγμή που υπάρχουν σημαντικά προβλήματα.