Υπεραμύνθηκε της απόφασής του να αναβάλει τη διάσκεψη του Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες και παράλληλα άφησε αιχμές κατά των δύο δικαστών που παραιτήθηκαν από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, ο πρόεδρος Ν. Σακελλαρίου.

Ο κ. Σακελλαρίου εξερχόμενος τους Μαξίμου δήλωσε πως  «Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποιήσεως πολιτικών επιδιώξεων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να επιτελέσουμε το υπηρεσιακό μας καθήκον σε ένα κλίμα ενότητας και ηρεμίας».

Αναφορικά με τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ παρατήρησε ότι «όσοι επιχειρούν να διαταράξουν το κλίμα ενότητας και ηρεμίας το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο, προσφέρουν κακή υπηρεσία και βλάπτουν τη δικαιοσύνη σε μία καίριας σημασίας περίοδο».

«Αυτοί οι οποίοι πράττουν αυτά είναι οι ελάχιστοι, μια μειοψηφία η οποία προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία στο κλίμα ενός ανώτατου δικαστηρίου», συμπλήρωσε.

Απαντώντας στην κριτική που του ασκείται για την απόφασή του να αναβάλει τη διάσκεψη του δικαστηρίου -στην οποία θα συζητούνταν οι αγωγές για τις τηλεοπτικές άδειες- υπογράμμισε: «Έχω μια ευθύνη, να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονές της διασκέψεως,  να καθίσουν ήρεμοι σε ένα τραπέζι να πάρουν μια απόφαση». «Εγώ», πρόσθεσε, «αυτά τα τίμια πράγματα ξέρω. Και πηγαίνω σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου».

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα συγκαλέσει τη διάσκεψη του ΣτΕ για το διαγωνισμό, απάντησε ότι δεν θα εξαγγείλει «πότε θα κάνει διάσκεψη μιας υποθέσεως» και πρόσθεσε ότι το εν λόγω ζήτημα είναι μια σοβαρή υπόθεση, αλλά όχι η «μόνη σοβαρή υπόθεση» που διαχειρίζεται το δικαστήριο.

Συνάντηση με... φόντο τις παραιτήσεις 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  μία ημέρα μετά την παραίτηση δύο αντιπρόεδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Χρήστου Ράμμου και της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. 

Οι δύο δικαστικοί με επιστολές τους- αμέσως μετά από όσα συνέβησαν στη διάσκεψη  για τις τηλεοπτικές άδειες, παραιτήθηκαν από μέλη της Ένωσης του ΣτΕ, χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ένωση τους ως «μέγα ατόπημα»,  καταλογίζοντας   παράλληλα   ότι λειτούργησε ως «γραφείο Τύπου» του κ. Σακελλαρίου, ενώ δεν παραλείπουν να τονίσουν ότι η αναβολή της διάσκεψης δεν είναι τίποτα άλλο από «αρνησιδικία».