«Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, αλλά και τα στελέχη των κομμάτων της Κεντροαριστεράς έχουν ευθύνη να βοηθήσουν, ώστε να πάρει σάρκα και οστά η προσπάθεια για έναν ενιαίο χώρο», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

Εξαρχής η στρατηγική συνεννοήσεων από τα πάνω δεν βοήθησε, έπρεπε η διαδικασία να έχει ξεκινήσει με όρους κοινωνίας, προγραμματικούς, μετά να γίνει θεσμική συγκρότηση και στο τέλος να συζητήσουμε για την εκλογή της ηγεσίας. Δυστυχώς ξεκίνησε αντίστροφα, δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα, ασυνεννοησίες και δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πάγωμα.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία «αυτό να ξεκολλήσει και στις αρχές του επόμενου έτους εκ νέου να αναθερμανθεί και να έχουμε και ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Ο ευρωβουλευτής διατύπωσε την εκτίμηση ότι ένα μεγάλο κομμάτι των προοδευτικών ψηφοφόρων, που «πήγαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ διότι πίστεψαν ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος εύκολος», τώρα βλέπει ότι «όλα πάνε προς μία χειρότερη κατεύθυνση, άρα αυτός ο κόσμος θέλει να ακουμπήσει κάπου, θέλει μία νέα ελπίδα, μία νέα προοπτική ένα άλλο σχέδιο».

«Αν είμαστε αντάξιοι των ιστορικών στιγμών που ζει η χώρα μας, μετά τα χρόνια αυτής της εποχής του μνημονίου και της μεγάλης οικονομικής κρίσης, πρέπει να του προσφέρουμε αυτή τη λύση και έχουν τεράστιες ευθύνες και οι ηγεσίες και του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και όλων των κομμάτων -και εμείς ως στελέχη έχουμε ευθύνες- να βοηθήσουμε αυτή την προσπάθεια να πάρει σάρκα και οστά», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος εκτίμησε ότι «λόγω της εκ νέου κλιμάκωσης του εμφυλίου στη Συρία δεν θα αντιμετωπιστεί έτσι όπως πιστεύαμε» και «θα συνεχίσουμε να έχουμε ροές σημαντικές». «Αν δε λειτουργήσει η μετεγκατάσταση αυτών που θεωρούμε πρόσφυγες και η επαναπροώθηση αυτών που δεν παίρνουν άσυλο προς τις χώρες τους, η Ελλάδα θα 'ναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση», εκτίμησε.