Λάβρη ανακοίνωση για την συνάντηση των ανώτατων δικαστών Βασιλικής Θάνου και Ν. Σακελλαρίου με τον Αλέξη Τσίπρα εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι ''κάνει αρνητική εντύπωση το να τοποθετούνται δημόσια για τους μισθούς τους, κάτι που εισπράττεται από την κοινωνία ως συναλλαγή''.

Η ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνει:

Οι δημόσιες τοποθετήσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών, δηλαδή της ηγεσίας της ελληνικής Δικαιοσύνης, για μισθολογικά θέματα, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, εισπράττονται από την κοινωνία ως συναλλαγή.

Εάν ο κ. Τσίπρας ήθελε να συζητήσει θέματα που αφορούν στους μισθούς των δικαστών, όφειλε να καλέσει τις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις. Όχι την ηγεσία της Δικαιοσύνης, που αποδεχόμενη την εμπλοκή της σε τέτοιου είδους συζητήσεις, έχει τις δικές της ευθύνες για την αρνητική εντύπωση που προκαλείται.

Τέλος, τονίζει η ανακοίνωση, '' αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε προς όλες ανεξαιρέτως τις πλευρές ότι στις ευνομούμενες δημοκρατικές Πολιτείες, η εκτέλεση της αποστολής της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να έχει οποιοδήποτε άλλο γνώμονα ή κριτήριο πέραν της εφαρμογής των νόμων και μόνον.

Οτιδήποτε άλλο αποκτά διάσταση θεσμικής εκτροπής''.