Στάση αναμονής κρατάει η Ιεραρχία σχετικά με τα Θρησκευτικά και θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της από τα αποτελέσματα του διαλόγου για τη διδασκαλία του μαθήματος.

Ενημερώνοντας την Ιερά Σύνοδο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε πως σήμερα το πρωί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, η οποία όπως είπε, τον διαβεβαίωσε πως για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών ισχύουν τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και γι’ αυτό κάθε άλλη ενέργεια είναι προσωπικές ερμηνείες του καθενός. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, οι διευκρινίσεις που δόθηκαν αφορούσαν σε δημοσιεύματα με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, χθες εξερχόμενου από τη συνάντηση. Κατά τις ίδιες πηγές, τονίστηκε στον Αρχιεπίσκοπο πως στα εν λόγω δημοσιεύματα είχε αποκοπεί μέρος των δηλώσεων με αποτέλεσμα να αλλάζει το νόημα.

Κατά τα άλλα, ο κκ.Ιερώνυμος ενημέρωσε τους Μητροπολίτες για τα όσα αποφασίστηκαν στη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως τους είπε, θα διεξαχθεί «άμεσος διάλογος για το τρέχον Πρόγραμμα Σπουδών προκειμένου αυτό να εξετασθεί και εν τέλει να αξιολογηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Προς τούτο η Ιεραρχία θα ορίσει εξ Αρχιερέων Επιτροπή. Η Επιτροπή θα εμπλουτισθεί και με ειδήμονες προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει ο διάλογος με το Υπουργείο Παιδείας».

Επεσήμανε δε πως υπήρξε η απόφαση για την τρέχουσα σχολική περίοδο να αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα βιβλία των Θρησκευτικών τα οποία έχουν διανεμηθεί στους μαθητές. «Κατόπιν των τοποθετήσεων των Αρχιερέων απεφασίσθη όπως η περαιτέρω στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος θα εξαρτηθεί από την πρόοδο των εργασιών της Επιτροπής διαλόγου» αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.