Να παραστεί εκ νέου ενώπιoν της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, προκειμένου να καταθέσει αναλυτικά για τα όσα δήλωσε σε εκπομπή του Alpha, ο μεγαλομέτοχος του σταθμού Δημήτρης Κοντομηνάς, ζητά η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος της Δημοκρατικής συμπαράταξης, κατά την διάρκεια εξέτασης μάρτυρα, τόνισε πως ο κ. Κοντομηνάς άφησε αιχμές κατά του υπουργού Επικρατείας κ. Παππά για πρόταση που ετέθη στο σταθμό να παραχωρήσει τις πολιτικές εκπομπές και το δελτίο ειδήσεων. « Καλώ να ξανέρθει ο κ. Κοντομηνάς! Έχουμε κανάλι που κλείνει χωρίς να χρωστά και τον ιδιοκτήτη του να λέει ότι του προτείνανε συναλλαγή», δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε τα κόμματα να συμφωνήσουν λέγοντας πως δεν υπάρχει δικαιολογία άρνησης.

Απαντώντας ο Πρόεδρος της επιτροπής, Σωκράτης Φάμμελος είπε πως δεν υπάρχει κανέναν νέο στοιχείο για να κληθεί και πάλι ο καναλάρχης, υπογραμμίζοντας πως ο κ. Παππάς θα βρεθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να τοποθετηθεί. « Ας μη μπλέκουμε τις διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας με νόημα πως όποιος θέλει μπορεί να απευθυνθεί άμεσα στις εισαγγελικές αρχές.

Από κει και πέρα στην εξεταστική επιτροπή τοποθετήθηκε ο κ. Ηλίας Τσίγκας, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ (Mega), για τα δάνεια του Οργανισμού και τον τρόπο λειτουργίας του.

Όπως είπε, ο σταθμός έλαβε το 2012 ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ, κάνοντας παράλληλα και δύο Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου που ήταν και όρος στη συμφωνία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τσίγκα, η τελευταία ΑΜΚ που συμφωνήθηκε το 2015, «κόλλησε» λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών της Επιτροπής Ανταγωνισμού (απαραίτητη έγκριση της οποίας απαιτείτο λόγω της παρουσίας της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ στο χρηματιστήριο), με αποτέλεσμα το 2016 που ετέθη το ζήτημα, οι μέτοχοι να μην συμμετάσχουν. Ακόμα, ισχυρίστηκε πως οι τράπεζες εξάντλησαν την αυστηρότητά τους με τον σταθμό, καθώς μετά τη καταγγελία του δανείου, δεν επέτρεψαν να αποδεσμευτούν κεφάλαια, να πληρωθούν εργαζόμενοι και προμηθευτές, αλλά και να έχουν τη δυνατότητα οι μέτοχοι να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν τελικά στην ΑΜΚ και τη σωτηρία του σταθμού.

Αξίζει να επισημανθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία που  Πως η ΤτΕ απέστειλε έγγραφα στην επιτροπή που έχουν να κάνουν με το πόρισμα της Τράπεζας Αττικής για τη περίοδο πριν το 2015, το περιεχόμενο των δανειακών συμβάσεων πολιτικών κομμάτων αλλά και πίνακα πιστούχων ελέγχου ICAP (πιστοληπτική ικανότητα). Ακόμα, απέστειλε υπολειπόμενο δείγμα ελέγχων για ΜΜΕ που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε έχουν δρομολογηθεί.