Νέα σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους Ανώτατους Δικαστικούς λειτουργούς.

Αντιδρώντας στη συνάντηση και τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα ότι δεν θα πειραχθούν οι αποδοχές των δικαστικών, η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για συναλλαγή.

«Οι δημόσιες τοποθετήσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών, δηλαδή της ηγεσίας της ελληνικής Δικαιοσύνης, για μισθολογικά θέματα, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, εισπράττονται από την κοινωνία ως συναλλαγή» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

Εάν ο κ. Τσίπρας ήθελε να συζητήσει θέματα που αφορούν στους μισθούς των δικαστών, όφειλε να καλέσει τις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις. Όχι την ηγεσία της Δικαιοσύνης, που αποδεχόμενη την εμπλοκή της σε τέτοιου είδους συζητήσεις, έχει τις δικές της ευθύνες για την αρνητική εντύπωση που προκαλείται.

 Απαντώντας, το γραφείο του πρωθυπουργού κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσβάλει το σύνολο του δικαστικού κόσμου.

«Καλά θα κάνει η Νέα Δημοκρατία να κατανοήσει ότι η εφαρμογή των αποφάσεων των Δικαστηρίων δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με συνδικαλιστικούς φορείς. Αποτελεί θέμα πολιτειακής τάξης και λειτουργίας του Πολιτεύματος» σημειώνει το Μαξίμου και συνεχίζει:

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας δεν προσβάλλει την Κυβέρνηση και την εκτελεστική εξουσία. Προσβάλλει ευθέως την Δικαιοσύνη και το σύνολο του Δικαστικού κόσμου.

Υ.Γ. Θα όφειλαν τουλάχιστον να θυμούνται ότι ανάλογου περιεχομένου συνάντηση με την Ανώτατη ηγεσία της Δικαιοσύνης, έχει κάνει ως Πρωθυπουργός και ο κ. Σαμαράς στις 6/12/2012.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός παρουσίασε την πρόταση της κυβέρνησης για την αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου. Ο κ. Τσίπρας, τόνισε στους δικαστικούς πως δεν θα υπάρξει καμία μείωση στους μισθούς, αντιθέτως αυξήσεις στο ένα τρίτο των δικαστών λειτουργών, θα ενσωματωθούν τα επιδόματα στους μισθούς και θα δοθούν πίσω τα αναδρομικά.