Σε κόντρα μεταξύ του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, εξελίχθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΥΠΑ στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της ήπιας συζήτησης στην Ολομέλεια, οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Χατζηδάκης πήρε το λόγο και κατηγόρησε τη κυβέρνηση πως ιδιωτικοποιεί τα πάντα και ότι πρέπει να δώσει απαντήσεις για το κόστος αυτών της των επιλογών. « Έχετε περιορισμένη ενημέρωση», αντίτεινε ο κ. Σπίρτζης για να λάβει την απάντηση «είστε κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης». Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως «υποτιμάτε τον εαυτό σας και το θεσμό του υπουργού», υπογραμμίζοντας πως «θα περίμενα μια συγνώμη». «Η ΝΔ πονά επειδή δεν ιδιωτικοποιούνται τα πάντα και κλαίνε όσοι τη στηρίζουν», ανταπάντησε μέσε σε ένταση ο κ. Σπίρτζης.

Από κει και πέρα η συζήτηση «άνοιξε», αγγίζοντας ευαίσθητες παραμέτρους της επικαιρότητας που έχουν να κάνουν με τον κατασκευαστικό κλάδο. Συγκεκριμένα Κ. Χατζηδάκης έθιξε το ζήτημα του δημοσίου έργου Πάτρας-Πύργου, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση το «έσπασε» σε μικρότερα προκειμένου να μπουν «υποτίθεται περισσότερες εταιρίας», με αποτέλεσμα όμως όλα να καταλήξουν στην ίδια εταιρία. « Είναι νόμιμο αλλά είναι και η ίδια εταιρία που ο ιδιοκτήτης της έχει δύο κουμπάρους υπουργούς και ένας εκ των ενδιαφερόμενων για τις τηλεοπτικές άδειες», είπε ο βουλευτής φωτογραφίζοντας τον κ. Καλογρίτσα.

«Κάνουμε δημοπρατήσεις έργων με πολλαπλούς διαγωνισμούς μικρότερου αντικειμένου, για να μπορούν να συμμετέχουν περισσότεροι διαγωνιζόμενοι και μικρομεσαίες εταιρείες», απάντησε ο κ. Σπίρτζης προσθέτοντας πως έχει φιλικές σχέσεις από παλιά με το γιο του επιχειρηματία που δεν σχετίζεται όμως με τα επαγγελματικά.

«Θα θέλαμε όμως να μου απαντήσετε πώς ο συνέταιρος του εν λόγω επιχειρηματία είναι το δεξί χέρι του προέδρου σας Κυριάκου Μητσοτάκη και σας κάνει και σεμινάρια», πρόσθεσε.