Πυρά κατά της κυβέρνησης αλλά και των ανώτατων δικαστικών λειτουργών εξαπολύει ο Παντελής Οικονόμου με αφορμή τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων.

«Το σημερινό γεγονός: «έγινε συνάντηση του Πρωθυπουργού με Προέδρους Ανωτάτων Δικαστηρίων». Σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου έχει αρνηθεί να δικάσει την υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες. Λόγω του περιρρέοντος κλίματος, αιτιολόγησε ο ίδιος. Με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου να έχει προηγουμένως αναβιώσει δίωξη κατά του Ανδρέα Γεωργίου για υποτιθέμενο έγκλημα (αλλοίωση εθνικών λογαριασμών) με την αιτία τέλεσης (υπαγωγή στο μνημόνιο) να έχει εκλείψει πριν αναλάβει τα καθήκοντα του, ως Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ. Έχοντας μεσολαβήσει ο Υπουργός της Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος τιμώρησε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, διότι η, κατά νόμο, άσκηση των καθηκόντων του δεν υπηρετούσε, κακώς εννοούμενα, κυβερνητικά συμφέροντα. Τι συζητήθηκε λοιπόν στη σημερινή συνάντηση των κορυφών της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας; Τα ειδικά μισθολόγια των δικαστικών. Τρομάρα τους» τονίζει ο κ. Οικονόμου και συνεχίζει:

Ότι το κατεστημένο μας (δικαστικό, κομματικό, οικονομικό, άλλο) δεν κάνει τη δουλειά του είναι πια κοινό μυστικό. Οι ταγοί μας όχι μόνον δεν διασφαλίζουν βασικές εγγυήσεις (όπως οφείλουν), αλλά τις ακυρώνουν οι ίδιοι. Εντελώς ξένοι με το δημόσιο συμφέρον, το οποίο έχουν ταχθεί να υπηρετούν, ο κάθε ένας από τη θέση του. Με τη σκέψη τους μόνο στα δικά τους, μικρά, συμφέροντα. Και, μοιραία, σε αμοιβαίες, ακόμα μικρότερες, εξυπηρετήσεις. Με τις εκπτώσεις αυτές χρεωμένες σε μας. Τοις μετρητοίς. Κυβέρνηση και Πρόεδροι Ανωτάτων Δικαστηρίων πρέπει λοιπόν να φύγουν. Ασφαλώς με προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες. Αλλά στη Δημοκρατία είναι «εκ των ων ου άνευ» οι ευθύνες να καταλογίζονται, αλλιώς… δεν έχουμε Δημοκρατία.